Διεθνή

Γεωργία: Δίδυμες χωρίστηκαν στη γεννά και το Τik Tok τις ξαναέσμιξε

Γεωργία: Δίδυμες χωρίστηκαν στη γεννά και το Τik Tok τις ξαναέσμιξε Φωτογραφία: pexels
Χρόνια αργότερα, οι δίδυμες ανακάλυψαν την ύπαρξη η μία της άλλης τυχαία χάρη σε ένα τηλεοπτικό σόου ταλέντων και ένα βίντεο στο TikTok.

Η Έιμι και η Άνο είναι μονοζυγωτικές δίδυμες που, όμως, χωρίστηκαν αμέσως μετά τη γέννησή τους, απομακρύνθηκαν από τη μητέρα τους και πουλήθηκαν σε διαφορετικές οικογένειες.

Καθώς ανακάλυπταν το παρελθόν τους, συνειδητοποίησαν ότι ήταν ανάμεσα σε χιλιάδες μωρά από τη Γεωργία που είτε απήχθησαν από νοσοκομεία είτε πωλήθηκαν.

Η Έιμι και η Άνο μεγάλωσαν σε διαφορετικές οικογένειες, χωρίς να γνωρίζει η μία την ύπαρξη της άλλης.

Στην ηλικία των 12 ετών, η Έιμι Χβίτια παρακολουθούσε το αγαπημένο της τηλεοπτικό πρόγραμμα «Georgia's Got Talent» στο σπίτι της νονάς της στη Μαύρη Θάλασσα.

Εκεί είδε κάτι εκπληκτικό: τον «εαυτό» της να χορεύει στη σκηνή!

Ήταν ένα κορίτσι που της έμοιαζε απίστευτα! «Όλοι τηλεφωνούσαν στη μαμά μου και ρωτούσαν: «Γιατί η Έιμι χορεύει με διαφορετικό όνομα;"», είπε η Έιμι στο BBC. «Όλοι έχουν έναν σωσία», ήταν η απάντηση της μητέρας της.

{https://www.youtube.com/watch?v=KjKIYduhBsw&ab_channel=BBCNews}

Επτά χρόνια αργότερα, τον Νοέμβριο του 2021, η Έιμι δημοσίευσε στο TikTok ένα βίντεο της. Είχε μπλε μαλλιά και έκανε piercing στο φρύδι της.

Η 19χρονη Άνο Σαρτάνια ζούσε στην Τιφλίδα, 320 χλμ μακριά. Ένας φίλος της έστειλε το βίντεο με την Έιμι.

Έτσι η Άνο προσπάθησε να εντοπίσει την κοπέλα στο διαδίκτυο, αλλά δεν μπορούσε να τη βρει, οπότε μοιράστηκε το βίντεο σε μια πανεπιστημιακή ομάδα στο WhatsApp, για να δει αν κάποιος μπορούσε να τη βοηθήσει.

Κάποιος που γνώριζε την Έιμι είδε το μήνυμα και τις έφερε σε επαφή στο Facebook.

Η Έιμι κατάλαβε αμέσως ότι η Άνο ήταν το κορίτσι που είχε δει πριν από τόσα χρόνια στο «Georgia's Got Talent». «Σε έψαχνα τόσο καιρό!», έστειλε μήνυμα. «Κι εγώ», απάντησε η Άνο.

Τα δύο κορίτσια από τη Γεωργία άρχισαν να μιλούν και ύστερα από μία εβδομάδα συναντήθηκαν.

Διαπίστωσαν πως είχαν πολλά κοινά, αλλά οι πληροφορίες που είχαν για το παρελθόν τους δεν έβγαζαν νόημα.

Γεννήθηκαν και οι δύο στο μαιευτήριο Kirtskhi, το οποίο δεν υπάρχει πλέον, στη δυτική Γεωργία.

Ωστόσο, τα γενέθλιά τους απείχαν μερικές εβδομάδες μεταξύ τους, σύμφωνα με πιστοποιητικά γέννησης που είχαν.

Ύστερα από συζητήσεις ανακάλυψαν ότι είχαν την ίδια γενετική πάθηση, γνωστή ως δυσπλασία.

Τα δύο κορίτσια αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν τις οικογένειές τους.

Είχαν υιοθετηθεί, με διαφορά λίγων εβδομάδων το 2002, όπως γράφει το BBC.

Η Έιμι ήταν αναστατωμένη και ένιωθε ότι όλη της η ζωή ήταν ένα ψέμα. Η Άνο ήταν θυμωμένη αλλά ήθελε απλώς να τελειώσουν οι δύσκολες συζητήσεις για να μπορέσουν να προχωρήσουν.

Η μητέρα της Έιμι εξομολογήθηκε ότι δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδιά και ότι ένας φίλος της της είπε για ένα ανεπιθύμητο μωρό στο τοπικό νοσοκομείο.

Θα έπρεπε να πληρώσει τους γιατρούς, αλλά θα μπορούσε να το φροντίσει στο σπίτι και να το μεγαλώσει ως δικό της. Η μητέρα της Άνο είχε ακούσει την ίδια ιστορία.

Οι οικογένειες που υιοθέτησαν τα κορίτσια δεν γνώριζαν ότι ήταν δίδυμα και ότι αυτό που έκαναν ήταν παράνομο.

Η Έιμι ήθελε να εντοπίσει τη βιολογική τους μητέρα για να μάθει, αλλά η Άνο δεν ήταν σίγουρη.

Τότε η Έιμι βρήκε μια ομάδα στο Facebook αφιερωμένη στην επανένωση των οικογενειών της Γεωργίας που είχαν παιδιά, για τα οποία υπήρχαν υποψίες ότι είχαν υιοθετηθεί παράνομα κατά τη γέννησή τους.

Σε αυτή τη σελίδα μοιράστηκε την ιστορία τους και πήρε απάντηση από μια νεαρή γυναίκα από τη Γερμανία, η οποία της είπε ότι η δική της μητέρα είχε γεννήσει δίδυμα κορίτσια στο μαιευτήριο Kirtskhi το 2002 και ότι παρά το γεγονός ότι της είπαν ότι είχαν πεθάνει, πλέον είχε κάποιες αμφιβολίες.

Τα κορίτσια ταξίδεψαν για τη Γερμανία προκειμένου να συναντήσουν την Άζα, αν και η Άνο συμφώνησε να πάει στο ταξίδι μόνο για να στηρίξει την Έιμι σε αυτήν της την επιθυμία.

Σε ένα ξενοδοχείο στη Λειψία, η Έιμι και η Άνο προετοιμάζονται να συναντήσουν τη βιολογική τους μητέρα.

Το BBC επικοινώνησε με το υπουργείο Εσωτερικών της Γεωργίας για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με παρόμοιες περιπτώσεις, αλλά το υπουργείο εξαιτίας της προστασίας των προσωπικών δεδομένων και δεν παρείχε περαιτέρω πληροφορίες.