Διεθνή

Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο - Γέννησε στα συντρίμμια και λίγο μετά πέθανε, σώο το βρέφος

Σεισμός Τουρκία: Συγκλονιστικό βίντεο - Γέννησε στα συντρίμμια και λίγο μετά πέθανε, σώο το βρέφος
Ένα μωρό γεννήθηκε την ώρα της καταστροφής, όμως η μητέρα του πέθανε λίγο μετά τη γέννα. Το βίντεο κάνει το γύρο του κόσμου.

Δεν έχει τέλος το δράμα που ζουν οι άνθρωποι σε Τουρκία και Συρία, μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν τις δύο χώρες.

Μία μητέρα από το πολύπαθο Χαλέπι της Συρίας βρέθηκε κάτω από τα συντρίμια σε ένα απο τα κτήρια που κατέστρεψε ο σεισμός των 7,8 Ρίχτερ όπου και γέννησε ενα μωράκι.

Η γυναίκα γέννησε κάτω από τα ερείπια, αλλά δυστυχώς δεν κατάφερε να επιβιώσει. Σώθηκε όμως το νεογέννητο παιδί της δίνοντας ελπίδα στα χαλάσματα.

Λίγο μετά ένας άνδρας εμφανίζεται στο συγκινητικό στιγμιότυπο να κρατά το νεογέννητο παιδί, ενώ οι συγκεντρωμένοι προσφέρουν κουβέρτες για να το σκεπάσουν.

{https://twitter.com/Talhaofficial01/status/1622665033309200387?s=20&t=FHuJ5cQTkdbnI12IvFlHug}

Ο αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί δραματικά από τον πρώτο σεισμό που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εκτιμά ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να οκταπλασιαστεί, αγγίζοντας ακόμη και τις 20.00.

Οργανώσεις αρωγής και διεθνείς οργανισμοί στέλνουν εξοπλισμό, ειδικά εκπαιδευμένους σκύλους και εξειδικευμένα πληρώματα για να βοηθήσουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.