Διεθνή

Σεισμός στην Τουρκία: «Άκυρο» στην προσφορά βοήθειας του Έλον Μάσκ

Σεισμός στην Τουρκία: «Άκυρο» στην προσφορά βοήθειας του Έλον Μάσκ Φωτογραφία: ΑΠΕ
Η τουρκική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση του Έλον Μάσκ να στείλει μια δορυφορική ευρυζωνική υπηρεσία στη χώρα μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έπληξε τη χώρα εδώ και δεκαετίες.

Ο Μασκ δήλωσε στο Twitter ότι μία από τις εταιρείες του, η Space Exploration Technologies Corp. θα μπορούσε να παρέχει το δίκτυο Starlink μόλις εγκριθεί από την τουρκική κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτερος Τούρκος αξιωματούχος ευχαρίστησε τον πολυεκατομμυριούχο για την πρόταση, αλλά δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αρκετή δορυφορική χωρητικότητα.

Η χώρα διαθέτει σταθμούς βάσης που λειτουργούν με μπαταρίες αν και δεν μπορεί να παρέχεται ηλεκτρική ενέργεια σε ορισμένες περιοχές.

Ένας σεισμός μεγέθους 7,7 βαθμών που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική τουρκική πόλη Γκαζιάντεπ έχει προκαλέσει τον θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων στη Συρία και την Τουρκία και τον τραυματισμό χιλιάδων άλλων.

Η SpaceX πρόκειται να εκτοξεύσει τον πρώτο επικοινωνιακό δορυφόρο της Τουρκίας, τον Turksat 6A, σε τροχιά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.
{https://twitter.com/emin_adin/status/1622431281832157184?}