Ελλάδα

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου Φωτογραφία: EUROKINISSI
Δωδεκάωρη στάση εργασίας από τις 9:00 μέχρι τις 21:00 οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία την προσεχή Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, συμμετέχοντας στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ.

«Φρένο» πατούν και οι εργαζόμενοι στον σιδηρόδρομο και συγκεκριμένα στον Προαστιακό Αθήνας και Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με απόφαση των σωματείων εργαζομένων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης, Σωματείο Εργαζομένων ΟΣΕ, Σωματείο Εργαζομένων Προσωπικού ΤΡΑΙΝΟΣΕ).

Απόφαση για 24ωρη απεργία την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου έχουν λάβει και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, κάτι που σημαίνει ότι θα ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες πτήσεις.

Μέχρι στιγμής άγνωστο παραμένει πώς θα λειτουργήσει το Μετρό, με τα σωματεία των εργαζομένων ωστόσο να προσανατολίζονται σε 24ωρη απεργία.

Επιπλέον και οι οδηγοί ταξί έχουν εξαγγείλει σύμφωνα με απόφαση του ΣΑΤΑ 48ωρη απεργία την Τρίτη 27 και την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024.