Ελλάδα

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο ΟΥΚάδες: «Φαντασιοπληξίες τα περί επικείμενου χτυπήματος»

Ελεύθεροι χωρίς όρους οι δύο ΟΥΚάδες: «Φαντασιοπληξίες τα περί επικείμενου χτυπήματος» Φωτογραφία: imerazante.gr
Σε αντίθεση με το πρώην ηγετικό στέλεχος της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» που επέστρεψε στη φυλακή, οι δύο ΟΥΚαδες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Με απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου, αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικους όρους, οι δυο αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών, που συνελήφθησαν μαζί με το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς».

Για το θέμα θα διενεργηθεί περαιτέρω έρευνα, ενώ ο συνήγορος των δυο κατηγορουμένων έκανε λόγο για δικογραφία που αποδείχθηκε... «άνθρακες».

«Μια «πολυδιαφημισμένη δικογραφία» ακόμη αποδείχθηκε «άνθρακες», καθώς αμφότεροι οι εντολείς μου μάχιμα στελέχη της πλέον επίλεκτης μονάδας του Ελληνικού Ναυτικού αφέθησαν ελεύθεροι σήμερα από την εισαγγελία Ναυτοδικείου Πειραιώς επειδή αποδείχτηκε ότι ουδεμία σχέση είχαν με τον έτερο συλληφθέντα όπως επίσης ουδεμία επικοινωνία είχαν με αυτόν.

»Ως εκ τούτου όλα τα σημερινά δημοσιεύματα περί δήθεν "συνεργασίας" ποινικών – τρομοκρατών "επικείμενου μεγάλου χτυπήματος, κ.λπ." αποτελούν φαντασιοπληξίες και κακά σενάρια αποτυχημένων σκηνοθετών. Ευτυχώς που λειτουργοί της Δικαιοσύνης δεν αφήνουν τους αποτυχημένους σκηνοθέτες να υπαγορεύουν τις αποφάσεις τους».

Πίσω στη φυλακή ο πρώην «πυρήνας»

Νωρίτερα το πρώην ηγετικό στέλεχος της «Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς» αποφασίστηκε να επιστρέψει στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει 25 μήνες που του επιβλήθηκαν από το Αυτόφωρο, καθώς και το υπόλοιπο της κάθειρξής του για τις υπόλοιπες πραξεις για τις οποίες καταδικάστηκε στο παρελθόν.

Ο κατηγορούμενος είχε εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής του και είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019. Μετά τη νέα του εμπλοκή με τη δικαιοσύνη, θα εκτίσει το σύνολο της ποινής που του έχει επιβληθεί από τα ελληνικά δικαστήρια.

Αυτή τη φορά βρέθηκε ένοχος για δύο πλημμελήματα - και συγκεκριμένα για παράβαση του νόμου περί όπλων, αλλά και κατοχή ναρκωτικών δια ιδίαν χρήση.

«Το όπλο είναι της συντρόφου μου»: Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο Χ.Τ. υποστήριξε ότι «η έρευνα που έγινε, πραγματοποίηθηκε σε χώρο, που δεν είναι η οικία μου αποδεικνύεται από το μισθωτήριο» και λίγο αργότερα συμπλήρωσε πως «επέλεξα να προστατέψω τη γυναίκα μου απομακρυνόμενος από το σπίτι».

Ο συνήγορός του, Γιώργος Καρκανιάς τόνισε για το θέμα ότι ο κατηγορουμενος αντιεξουσιαστης διέμενε σε άλλο χώρο καθώς «είχε φύγει από το συγκεκριμένο σπίτι επειδή φοβόταν για σωματική του ακεραιότητα. Δημοσιεύματα έλεγαν ότι θα είναι το επόμενο θύμα στο πόλεμο της Greek mafia.»

Αναφορικά με το πιστόλι που βρέθηκε στο σπίτι του είπε πως το είχε αγοράσει η έγκυος σύντροφος του από την Ομόνοια, η οποία διαμένει στο σπίτι που έγινε η έρευνα, για λόγους αυτοπροστασίας κάτι με το οποίο ο ίδιος διαφωνούσε.

«Βρήκε κάποιον στην Ομόνοια, του έδωσε λεφτά. Πριν το προμηθευτεί δεν το ήξερα, μετά το είδα μην κοροϊδευόμαστε. Αυτός που πούλησε το πιστόλι ήθελε να ξεφορτωθεί και τις σφαίρες που δεν ταίριαζαν καν στο πιστόλι» τόνισε ο κατηγορούμενος.