Ελλάδα

Προβληματισμός για την βόμβα κοντά στο Υπουργείο Εργασίας - «Ανήκει στο βαρύ έγκλημα» λέει ο Μαρινάκης

Προβληματισμός για την βόμβα κοντά στο Υπουργείο Εργασίας - «Ανήκει στο βαρύ έγκλημα» λέει ο Μαρινάκης
Συναγερμός έχει σημάνει στην Αντιτρομοκρατική μετά την έκρηξη βόμβας που σημειώθηκε στη 1.30 τα ξημερώματα έξω από τράπεζα και απέναντι από το Υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου, με την ευθύνη να αναλαμβάνει η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Ταξική Αυτοάμυνα».

Σημειώνεται πως η βόμβα είχε τοποθετηθεί σε σακίδιο απέναντι από το υπουργείο στο υποκατάστημα της Alpha Bank και το οποίο είναι κλειστό αυτήν την εποχή καθώς γίνεται ανακαίνιση. Μάλιστα από την έκρηξη έσπασαν και οι λαμαρίνες που βρίσκονται στην πρόσοψη του κτιρίου της τράπεζας.

Μαρινάκης: “Η βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας «ανήκει στο βαρύ έγκλημα»”

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, εξέφρασε ανησυχία για την επίθεση και εξέφρασε πλήρη εμπιστοσύνη στην αστυνομία, αναφορικά με την έκρηξη της βόμβας. Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, σημείωσε για τη βόμβα έξω από το υπουργείο Εργασίας πως: «Το περιστατικό είναι πολύ σοβαρό και ανήκει στο βαρύ έγκλημα».

Από την έκρηξη σημειώθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές, ενώ από το ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια στο υπουργείο Εργασίας και στα γραφεία τράπεζας. Της έκρηξης προηγήθηκαν δύο τηλεφωνήματα αγνώστων στην Εφημερίδα των Συντακτών οι οποίοι προειδοποίησαν για την τοποθέτηση του μηχανισμού.