Ελλάδα

Απόστολος Λύτρας: Ο φόβος του για την ζωή του, τα επισκεπτήρια και η «μανούρα» για το τσιγάρο

Απόστολος Λύτρας: Ο φόβος του για την ζωή του, τα επισκεπτήρια και η «μανούρα» για το τσιγάρο
Το πρώτο του βράδυ πέρασε στις φυλακές Κορυδαλλού ο ποινικολόγος Απόστολος Λύτρας καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος εξαιτίας της παραβίασης των περιοριστικών όρων για την υπόθεση ξυλοδαρμού της συζύγου του.

Στη VIP πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού, βρίσκεται από χθες, Πέμπτη 20/6, ο γνωστός ποινικολόγος, Απόστολος Λύτρας.

Με την άφιξη του Απόστολου Λύτρα στο υποκατάστημα κράτησης τηρήθηκαν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για τους νέους κρατούμενους, έκανε τεστ κορονοϊού και μόλις βγήκε αρνητικό, πήρε το δρόμο για την έκτη πτέρυγα, τη γνωστή και ως VIP.

Στην εν λόγω πτέρυγα έχουν βρεθεί στο παρελθόν κρατούμενοι που είτε θεωρήθηκαν VIP, είτε είχαν κάποια ζητήματα ασφαλείας, όπως ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Η παρατήρηση για το τσιγάρο και τα πρώτα επισκεπτήρια

Ο 52χρονος ποινικολόγος βρίσκεται σε κελί υψίστης ασφαλείας μαζί με άλλους δύο κρατούμενους. Πρόκειται για έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα που είχε συλληφθεί και κατηγορείται για απάτες και ακόμα έναν επιχειρηματία, ιδιοκτήτη καταστήματος στη Γλυφάδα που είναι κατηγορούμενος για υπόθεση διακίνησης αναβολικών.

Στο πρώτο επισκεπτήριο τον είδαν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Απόστολος Λύτρας, που είναι φανατικός καπνιστής, μόλις μετέβη στο κελί του θέλησε να ανάψει ένα τσιγάρο, ωστόσο ο συγκρατούμενός του από την Αράχωβα του είπε πως επειδή έχει κάνει πρόσφατα εγχείρηση στα πνευμόνια, το κάπνισμα απαγορεύεται. Στον γνωστό δικηγόρο, όπως μετέδωσε το πρωί της Παρασκευής 21/6 η εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» φαίνεται πως δεν… άρεσε αυτή η φράση.

Στη συνέχεια, άρχισε να κάνει παράπονα πως κινδυνεύει στις φυλακές που βρίσκεται, καθώς υπάρχουν άτομα στη φυλακή, που τα είχε αντιδίκους. Η διευθύντρια των φυλακών, τον παρέπεμπψε στην συμπλήρωση ειδικών φορμών και την αιτιολογία της αίτησής του στον εισαγγελέα φυλακών.

Ο Απόστολος Λύτρας θα δικαστεί με τον νέο νόμο Φλωρίδη.