Ελλάδα

Μητέρα και γιος εξέδιδαν με τη βία 22χρονη στη Θεσσαλονίκη

Μητέρα και γιος εξέδιδαν με τη βία 22χρονη στη Θεσσαλονίκη
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος μίας 46χρονης και ενός 27χρονου - μητέρα και γιος - με καταγωγή από τη Βουλγαρία για το αδίκημα της εμπορίας ανθρώπων.

Οργή προκαλέσει νέα υπόθεση παράνομης παρακράτησης και έκδοσης μιας 22χρονης κοπέλας από τη Βουλγαρία.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, μητέρα και γιος - απειλώντας την για τη ζωή της καθώς και τις ζωές των συγγενών της - κατά το χρονικό διάστημα από 17-01-2023 έως 22-02-2024, εκμεταλλεύονταν την επ’ αμοιβή έκδοσή της σε πελάτες στην περιοχή οδού Γιαννιτσών Θεσσαλονίκης.

Βάσει της αστυνομικής έρευνας, η 46χρονη προσέγγισε την 22χρονη όσο ήταν στη Βουλγαρία και μέσω απατηλής προσφοράς για εργασία σε κατάστημα εστίασης στην Θεσσαλονίκη, κατάφερε να την πείσει να ταξιδέψει στην Ελλάδα.

Κατά την άφιξή της, τόσο η 46χρονη όσο και ο γιος της της ξεκαθάρισαν ότι όφειλε να συνευρίσκεται ερωτικά με πελάτες έναντι χρηματικής αμοιβής, την οποία παρακρατούσαν εκβιαστικά, χωρίς η 22χρονη να λαμβάνει μέρος εξ αυτών.

Στο πλαίσιο της έρευνας πάντα, διαπιστώθηκε ότι η 46χρονη προκειμένου να εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια - παρά το διοικητικό μέτρο απαγόρευσης εισόδου που εκκρεμεί σε βάρος της - σύναψε γάμο με υπήκοο Βουλγαρίας και άλλαξε έτσι το επίθετό της.

Η γυναίκα εντοπίστηκε από αστυνομικούς και, αφού απολογήθηκε, οδηγήθηκε στο Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, για τις περαιτέρω ενέργειες.

Η σχετική δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πηγή: Voria.gr