Ελλάδα

Δολοφονία στη Νίκαια: «Ο πατέρας μου ήθελε να με εκδικηθεί» ομολογεί η κόρη του δράστη

Δολοφονία στη Νίκαια: «Ο πατέρας μου ήθελε να με εκδικηθεί» ομολογεί η κόρη του δράστη
«Όλα δείχνουν ότι ήθελε να με εκδικηθεί και ότι είχε μία εμμονή μαζί μου», λέει η κόρη του δράστη και σύζυγος του θύματος του άγριου εγκλήματος στη Νίκαια.

Δέκα μέρες μετά το φονικό, η γυναίκα αναφέρει πως ο πατέρας της ήθελε να την εκδικηθεί, επειδή τη θεωρούσε υπαίτια του διαζυγίου του με τη μητέρα της. Όπως περιέγραψε η σύζυγος του θύματος μιλώντας στην εκπομπή του Mega, ο πατέρας της ήταν κακοποιητικός και η ίδια είχε κάνει ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, για να προστατέψει την οικογένειά της.

Είχε απευθυνθεί στην αστυνομία πριν το φονικό

Είχε απευθυνθεί στην αστυνομία χωρίς αποτέλεσμα, ώσπου το πρωί της Παρασκευής 1/3/2024, ο πατέρας της σκότωσε εν ψυχρώ τον σύζυγό της.

«Όλα δείχνουν ότι ήθελε να με εκδικηθεί και ότι είχε μία εμμονή μαζί μου. Επειδή αποφάσισα μετά τις σπουδές μου να μην γυρίσω στη Θεσσαλονίκη, επειδή ήταν κακοποιητικός, και επειδή μετά η μητέρα μου δεν ήθελε να μείνει εκεί, και με θεώρησε υπεύθυνη», είπε η Αλεξάνδρα Τσουκιά, σύζυγος του θύματος.

Η κα Τσουκιά ανέφερε πως ο πατέρας της όχι μόνο ήταν κακοποιητικός, αλλά απειλούσε εκείνη και τη μητέρα της. Οι δύο γυναίκες απευθύνθηκαν σε αστυνομία και εισαγγελέα, ωστόσο δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

«Όταν πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Πολίχνης και περιμέναμε να τον συλλάβουν, οι αστυνομικοί φοβήθηκαν μήπως ήταν ταμπουρωμένος με το όπλο. Περιμέναμε και ήταν ένας αστυνομικός, τον ρώτησα τι θα κάνουμε εάν τον αφήσουν ελεύθερο από την ψυχιατρική κλινική. Μου είπε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα και να πάμε να κάτσουμε πιο πέρα», είπε.

Στόχος του, είπε η κα Τσουκιά, ήταν τα κοντινά της πρόσωπα προκειμένου να την εκδικηθεί.

«Ένιωσα ασφαλής όταν αυτοκτόνησε»

«Όταν αυτοκτόνησε ένιωσα ασφαλής. Εάν αυτός ο άνθρωπος δεν αυτοκτονούσε, φυσικά και θα συνέχιζε. Ήμουν μικρή και φοβόμουν για τη ζωή της μαμάς μου. Με είχε απειλήσει από το 2008 μετά από ένα ξυλοδαρμό που είχε γίνει κατά της μητέρας μου, πήγα να την προστατέψω και μου είχε χτυπήσει το κεφάλι στον τοίχο. Όταν είπα ότι δεν θα γυρίσω στο σπίτι είπε πως θα σκοτώσει τη μητέρα μου, τον αδερφό της και τη γιαγιά μου».

Η σύζυγος του θύματος ανέφερε πως η μητέρα της είχε καλέσει τη γραμμή κακοποιημένων γυναικών και ύστερα από δύο συνεδρίες της είπαν πως θα έπρεπε να απευθυνθεί στην εκκλησία.

Το χρονικό του φονικού

Με μία δίκανη καραμπίνα ο 64χρονος πυροβόλησε εν ψυχρώ τον γαμπρό του, την ώρα που έβγαινε από το γκαράζ του σπιτιού του για να πάει στην δουλειά του.

Μετά τον πρώτο πυροβολισμό το θύμα έπεσε κάτω και τότε ο πεθερός του, του έριξε τη χαριστική βολή.

Στο σημείο βρέθηκαν αμέσως η σύζυγος του θύματος και κόρη του δράστη, καθώς και ο πατέρας του 40χρονου, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν όσα είχαν συμβεί.

Ο δράστης είχε χωρίσει πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ ήταν αποκομμένος από την πρώην σύζυγό του και την κόρη του.