Ελλάδα

Σε κενά και αντιφάσεις «πέφτει» η αδελφή της Φαίης Μπακογιώργου στην ομολογία της

Σε κενά και αντιφάσεις «πέφτει» η αδελφή της Φαίης Μπακογιώργου στην ομολογία της
Κενά, αντιφάσεις, και αοριστίες οδηγούν τον πατέρα της δολοφονημένης Φαίης Μπακογιώργου να θεωρεί «σκηνοθετημένη» την ομολογία της μικρότερης κόρης του.

«Εγώ πιστεύω ότι λέει ψέματα», λέει ο πατέρας της Φαίης.

«Δεν πιστεύω ότι τον φόνο τον έχει κάνει η αδελφή. Έχω εύλογες αμφιβολίες. Γιατί δεν το είπε στο Ανθρωποκτονιών; Έχουμε να κάνουμε με μια μεθόδευση, να το πάρει η κόρη πάνω της», ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής, Χάρης Βεραμόν.

Η απολογία της αδελφής της Φαίης

Η ίδια πάντως επιμένει πως εκείνη το έκανε χωρίς συνεργούς και πως αν την είχε μπροστά της, πάλι το ίδιο θα έκανε.

Αδελφή Φαίης: Την έριξα ανάσκελα και της πάτησα το λαιμό στο λάρυγγα, φορούσα και παπούτσια. Δε θυμάμαι τι παπούτσια φορούσα. Αρκετή ώρα την πατούσα με όλη μου τη δύναμη, μέχρι να σταματήσει να κάνει τα περίεργά της, ήμουν εν βρασμώ ψυχής.

Ανακρίτρια: Από την ιατροδικαστική, στο σημείο του λαιμού δεν υπήρχε ούτε κάκωση, ούτε κάταγμα. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

Αδελφή Φαίης: Εγώ την σκότωσα, δεν υπήρχε κανένας άλλος το σπίτι. Δε γνωρίζω γιατί δε φαίνεται στην ιατροδικαστική. Εγώ μέχρι τελευταία στιγμή την πάταγα με όλη μου τη δύναμη και όλο μου το βάρος. Εγώ τη μετέφερα εκεί και δεν το μετανιώνω. Και στη ζωή να ήταν, πάλι θα την σκότωνα.

Η ομολογία προκαλεί πολλά ερωτηματικά, όπως για παράδειγμα πώς ένα 20χρονο κορίτσι κατάφερε μόνο του να βγάλει ένα πτώμα από διαμέρισμα πρώτου ορόφου, να το μετέφερε σε ένα καροτσάκι μωρού χωρίς να τη δει κάποιος και να το πετάξει 500 και πλέον μέτρα μακριά από το σπίτι.

«Δε θα μπορούσε να το κάνει μόνη της σε καμία των περιπτώσεων γιατί όταν κάποιος πεθαίνει έχει το διπλάσιο βάρος. Το πιο πιθανό είναι να χρησιμοποιήθηκε κάποιο όχημα» ανέφερε ο ιδιωτικός ερευνητής.

«Παίρνω το καρότσι του παιδιού μου, δεν θυμάμαι τι χρώμα είχε. Την έβαλα στο καρότσι, σαν να κάθεται, πήρα μια κουβέρτα, την σκέπασα και μετά σιγά-σιγά ανοίγω την πόρτα. Κατέβηκα με το ασανσέρ, βγαίνω έξω και τρέχω με το καρότσι μην με δει κανείς. Δεν μπορώ να προσδιορίσω πόση ώρα έτρεξα. Την άφησα σε ένα σημείο, μέσα την ταραχή μου δεν θυμάμαι καθόλου το χώρο. Δε θυμάμαι να την είχα τυλίξει γύρω – γύρω με την κουβέρτα», πρόσθεσε η αδελφή της Φαίης.

«Μας το είχε πει το καλοκαίρι πως εκείνη τη σκότωσε αλλά δεν την πιστέψαμε» ισχυρίστηκε η σπιτονοικοκυρά στην απολογία της.

Η απολογία της σπιτονοικοκυράς

«Στα κρατητήρια, έμαθα ποιος σκότωσε το παιδί. Τον Ιούλιο του 2022 είπε πρώτη φορά η Κ., όταν ήμουν με τη μαμά της κι άλλους δύο σε ένα καφέ απέναντι απ’ το δικαστήρια στην Ευελπίδων, ενώ ήταν όρθια μας είπε «Τι νομίζεις μωρή; Εγώ σου έφαγα την κόρη».

Δεν την πιστέψαμε. Και τώρα που βρισκόμασταν στα κρατητήρια πιέστηκε γιατί δεν είχε ξαναβρεθεί εκεί και είπε στη μάνα της ότι αυτή σκότωσε την Φαίη. Μου είπε ότι αφού διαπληκτίστηκαν, μάλωσαν γιατί η Φαίη είχε συνευρεθεί με τον άνθρωπο που είχε σχέση η Κ».

«Έχουμε να κάνουμε με ένα άτομο την σπιτονοικοκυρά που είναι πάρα πολύ χειριστική. Από την άλλη έχουμε να κάνουμε με μια αδελφή εργαλειοποιημένη πλήρως και από την άλλη έχουμε και μια μάνα που είναι σαν ένα μέσον που χρησιμοποιεί η σπιτονοικοκυρά, που είναι ο εγκέφαλος», δήλωσε ο ιδιωτικός ερευνητής.

Από ένστικτο έκανα την καταγγελία»

Είναι εντυπωσιακό ότι όλους αυτούς τους μήνες μέχρι και την εξιχνίαση της δολοφονίας οι τρεις γυναίκες έδιναν την ίδια ακριβώς απάντηση σε όποιον ρωτούσε: «η Φαίη έφυγε από το σπίτι».

«Με πήρε η κόρη και μου λέει έφυγε από το σπίτι και της λέω θα ξαναγυρίσει», δήλωσε ο πατέρας της Φαίης.

Το ίδιο αποκρίθηκε και η μητέρα, ότι η Φαίη φεύγει συχνά από το σπίτι, μόνο που αυτή τη φορά κατά σατανική σύμπτωση, δήλωσε την εξαφάνιση της.

Μητέρα: Η Φαίη πολλές φορές έφευγε από το σπίτι αλλά ασυναίσθητα δήλωσα εξαφάνιση εκείνη την ημέρα.

Ανακρίτρια: Αφού συνήθιζε να λείπει αρκετές μέρες γιατί εκείνη τη μέρα πήρατε την αστυνομία;

Μητέρα: Δεν ξέρω, ασυναίσθητα από ένστικτο. Την έβλεπα τον τελευταίο καιρό και η κατάσταση ήταν πολύ χάλια.

Είναι εντυπωσιακό πως μέχρι και η δικηγόρος που εκπροσωπεί τις τρεις κατηγορούμενες να έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά και να λέει πως δεν ξέρει πότε λένε αλήθεια και πότε ψέματα.

«Είναι πρώτη φορά στη ζωή μου που αντιμετωπίζω μια τέτοια κατάσταση. Να έχω να υπερασπιστώ τρεις ανθρώπους και να μην ξέρω πια είναι η αλήθεια. Γιατί αν δεν πεις την αλήθεια στον υπερασπιστή σου πώς αυτός ο άνθρωπος θα έχει μια πορεία;».

Πήγες αναφέρουν στο LIVE NEWS πως δεν αποκλείεται να εμπλέκεται και άλλο πρόσωπο, πέραν των τριών ήδη προφυλακισμένων γυναικών, καθώς φέρεται να υπάρχουν μάρτυρες που εκείνο το βράδυ που άκουσαν και μια αντρική φωνή πίσω από τις κλειστές πόρτες.