Ελλάδα

Η κακοκαιρία Daniel «γκρέμισε» και πυλώνες ρεύματος στη Θεσσαλία

Η κακοκαιρία Daniel «γκρέμισε» και πυλώνες ρεύματος στη Θεσσαλία
Δύο πυλώνες ρεύματος έπεσαν στην περιοχή της Θεσσαλίας εξαιτίας της διάβρωσης του εδάφους λόγω των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων από την κακοκαιρία Daniel - Κανένα πρόβλημα στη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς, λέει ο ΑΔΜΗΕ

O Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) ενημερώνει ότι λόγω της κακοκαιρίας Daniel και των έντονων πλημμυρικών φαινομένων που ακολούθησαν στη Θεσσαλία, σημειώθηκε πτώση πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 400 kV Λάρισας-Λάρυμνας, στην περιοχή της Λάρισας και πτώση πυλώνα στη Γραμμή Μεταφοράς 150 kV Δομοκού-Φαρσάλων.

Η πτώση των πυλώνων, που οφείλεται σε καθιζήσεις του εδάφους λόγω των συνεχιζόμενων πλημμυρών, δεν έχει επηρεάσει τη λειτουργία του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας. Από την πρώτη στιγμή που επιτράπηκε η πρόσβαση από τις αρχές, τεχνικά κλιμάκια του ΑΔΜΗΕ έχουν σπεύσει στην περιοχή και εργάζονται για την ταχύτερη δυνατή αποκατάσταση των Γραμμών.

Παράλληλα, συνεργεία του Διαχειριστή, σε συνεργασία με την Πολιτική Προστασία για την ασφαλή πρόσβαση τους σε δυσπρόσιτα σημεία λόγω των πλημμυρών, εξετάζουν τη στατικότητα όλων των πυλώνων στην ευρύτερη περιοχή. Η επισκόπηση των Γραμμών γίνεται ταυτόχρονα με drones και στις πλημμυρισμένες περιοχές στις οποίες υπάρχουν Γραμμές Μεταφοράς εκτός λειτουργίας η μηχανική κατάσταση των πυλώνων εξετάζεται με ελικόπτερα.

Ο ΑΔΜΗΕ παραμένει σε επαγρύπνηση για την αντιμετώπιση των συνεπειών του πρωτοφανούς αυτού φαινομένου.