Ελλάδα

«Κίνημα της πετσέτας»: Πρώτη νίκη στην Πάρο, «ξηλώθηκαν» ξαπλώστρες και ομπρέλες - «Ηχηρή» κυβερνητική παρέμβαση

«Κίνημα της πετσέτας»: Πρώτη νίκη στην Πάρο, «ξηλώθηκαν» ξαπλώστρες και ομπρέλες - «Ηχηρή» κυβερνητική παρέμβαση Φωτογραφία: ΑΡΧΕΙΟΥ - EUROKINISSI
Το «Κίνημα της πετσέτας» σημείωσε την πρώτη του... νίκη καθώς «ελευθερώθηκε» -έστω και κατά το ήμισυ- η πρώτη παραλία στην Πάρο όπου δεν υπάρχουν πλέον οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Πρώτη νίκη για το «Κίνημα της Πετσέτας» αφού -όπως έγινε γνωστό- από σήμερα (2/8) είναι χωρίς ξαπλώστρες η μισή παραλία της Σάντα Μαρία στην Πάρο.

Οι κινητοποιήσεις για ελεύθερες παραλίες προκάλεσαν ηχηρές αντιδράσεις. Εξάλλου, υπήρξε μέχρι και κυβερνητική παρέμβαση μετά τις καταγγελίες για τα φαινόμενα ανομίας σε παραλίες νησιών της Ελλάδας. Και κάπως έτσι, το «Κίνημα της πετσέτας» μπορεί πλέον να καμαρώνει για την πρώτη νίκη του: την «απελευθέρωση» της (μισής) παραλίας Σάντα Μαρία, στην Πάρο.

Όπως φαίνεται στις σημερινές φωτογραφίες που δημοσιεύει στο Facebook η Κίνηση Πολιτών Πάρου για Ελεύθερες Παραλίες | Save Paros Beaches, οι ομπρέλες και οι ξαπλώστρες ξηλώθηκαν από τη μισή παραλία Μικρή Σάντα της Πάρου, η οποία είναι προσβάσιμη πλέον -έστω κατά το ήμισυ- σε όλους τους πολίτες.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης είπε ότι «υπάρχουν συμφωνίες μεταξύ του Δημοσίου και παραχωρησιούχων για την παροχή υπηρεσιών σε παραλίες». «Εκείνο το οποίο έχει διαπιστωθεί από τους ελέγχους στην Πάρο, είναι ότι δεν τηρούνται οι όροι των συμφωνιών… Η νομιμότητα θα γίνει σεβαστή. Θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα αυτούς του παραχωρισιούχους… Δε θα ανεχόμαστε κάτι που είναι εναντίον του τουριστικού προϊόντος της χώρας», πρόσθεσε.

Ο υπουργός συνέχισε στέλνοντας αυστηρό μήνυμα στους παραβάτες: «Έδωσα εντολή στη νέα γενική γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας κ. Νάγια Κόλλια ώστε, σε συνεργασία με τις αρμόδιες κτηματικές υπηρεσίες, οι σχετικοί έλεγχοι να ενταθούν με όλες τις προβλεπόμενες συνέπειες για τους παραβάτες. Ας γνωρίζουν όσοι δεν σέβονται το περιεχόμενο των σχετικών συμβάσεων ότι δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν».

Στιγμιότυπο οθόνης 2023 08 02 225849