Ελλάδα

Εντεκάχρονος έπαθε ηλεκτροπληξία από εκτεθειμένα καλώδια, τι καταγγέλλει ο πατέρας του στο Dnews

Εντεκάχρονος έπαθε ηλεκτροπληξία από εκτεθειμένα καλώδια, τι καταγγέλλει ο πατέρας του στο Dnews
Στο νοσοκομειο νοσηλεύεται 11χρονο αγόρι καθώς ενώ έπαιζε κρυφτό σε πλατεία στον Περισσό, ακούμπησε κολώνα φωτισμού της οποίας τα καλώδια ήταν κομμένα και εκτεθειμένα με αποτέλεσμα να πάθει ηλεκτροπληξία.

Ο πατέρας του ανηλίκου, κ. Θοδωρής Καμμένος μίλησε αναλυτικά για το ατύχημα στα Dnews, κάνοντας λόγο για αμέλεια από πλευράς υπευθύνων, αφού τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν πιο σοβαρά και να είχαν εξελιχθεί χειρότερα. Ο κ. Καμμένος δήλωσε πως θα κινηθεί νομικά κατά παντός υπεύθυνου, αναφέροντας παράλληλα, ότι στις περισσότερες πλατείες στην περιοχή τα καλώδια στις κολώνες του δημοσίου φωτισμού είναι ανεξέλεγκτα.

Η δήλωση του στα Dnews

«Ήταν στην πλατεία στον Περισσό Νέας Ιωνίας και συγκεκριμένα στο γήπεδο μπάσκετ ΑΟ Περισσού. Όπως έπαιζαν κρυφτό στην τα παιδιά στην πλατεία, ο γιος μου ακούμπησε την κολώνα εξωτερικά. Αυτά τα καλώδια που φαίνονται στην φωτογραφία είναι κομμένα και είχαν επαφή με την κολώνα. Όπως ακούμπησε έπαθε ηλεκτροπληξία, τον τίναξε και τον έριξε κάτω. Η κολώνα αυτή είναι του δημόσιου φωτισμού. Τον πήγαμε στο νοσοκομείο και του κράτησαν μέσα. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν ότι έχει περάσει ρεύμα γιατί δεν μπορεί σφίξει καλά το δεξί του χέρι. Αυτό δεν είναι κάτι ανησυχητικό θα επανέλθει αλλά έχει υποστεί ισχυρό σοκ, ο μικρός είναι 11 ετών. Έχω ξεκινήσει ήδη τις νομικές διαδικασίες θα κινηθώ κατά παντός υπευθύνου. Είτε είναι η περιφέρεια, είτε είναι ο Δήμος, διότι η κολώνα είναι δημόσιου φωτισμού. Στο συμβάν υπήρξαν μάρτυρες τουλάχιστον 10 γονείς. Κάτι πρέπει να γίνει, οι περισσότερες πλατείες είναι έτσι, ειδικά στον δήμο νέας Ιωνίας με τον δημόσιο φωτισμό ανεξέλεγκτο και τα καλώδια όλα έξω».

NETWORK