Ελλάδα

Επίθεση με βιτριόλι: Δάκρυσε η Ιωάννα όταν ενημερώθηκε για την 35χρονη - Τι είπε στις Αρχές

Επίθεση με βιτριόλι: Δάκρυσε η Ιωάννα όταν ενημερώθηκε για την 35χρονη - Τι είπε στις Αρχές
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος υπεράσπισης της 35χρονης φερόμενης ως δράστις της επίθεσης με βιτριόλι, μίλησε στο Live News στο Mega και αναφέρθηκε στην επικοινωνία του μαζί της - Δάκρυσε η 34χρονη Ιωάννα όταν ενημερώθηκε για την σύλληψη της 35χρονης.

“Την γνωρίζω, δεν έχω φιλικές σχέσεις μαζί της και δεν έχω καμία έχθρα μαζί της”. Αυτή φέρεται να ήταν η απάντηση της Ιωάννας, όταν χθες, Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020, οι αστυνομικοί της έδειξαν τη φωτογραφία της 35χρονης, η οποία κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της, στην Καλλιθέα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1 η 34χρονη γυναίκα δάκρυσε στο άκουσμα του ονοματεπώνυμου της 35χρονης.

Τι αναφέρει ο δικηγόρος της 35χρονης

Όπως σημείωσε ο κ. Κεχαγιόγλου, την επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα όταν πήρε στα χέρια του αντίγραφο της δικογραφίας.

«Είναι μια σύνθετη υπόθεση», σημείωσε. «Είναι αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα. Διατηρεί μια απόσταση από την υπόθεση, με λίγα λόγια αρνείται την εμπλοκή της», υπογράμμισε.

«Της είπα βοήθησέ με, να σε βοηθήσω», συμπλήρωσε ο κ. Κεχαγίογλου. «Στην Ελλάδα συνήθως υπάρχει τεκμήριο ενοχής, κι όχι τεκμήριο αθωότητας. Για να τη βοηθήσω, χρειάζεται να απαντήσει και στις δικές μου ερωτήσεις.

Αυτή την στιγμή ψυχολογικά, είναι πλήρως αποστασιοποιημένη, όχι απλώς ταραγμένη ψυχολογικά, διαταραγμένη. Αυτή είναι η εικόνα μου, δεν είμαι ειδικός.

Αρνείται την εμπλοκή της, όλα τα υπόλοιπα ερωτήματα είναι περιττά. Εγώ δεν έχω ανακριτικό καθήκον.

Δεν γνωρίζω αυτά τα δύο 24ωρα, με την ταλαιπωρία, και την ψυχολογική ταλαιπωρία δεν ξέρω αν υπό πιο ήρεμες συνθήκες, αν θα μου πει κάτι περισσότερο ή θα παραδεχτεί οποιαδήποτε εμπλοκή.

Δεν έχω αποφασίσει αν θα ζητήσω ψυχιατρική εξέταση, αλλά η επαφή μου δεν μου δείχνει ένα άτομο ισορροπημένη προσωπικότητα» τόνισε μιλώντας στο Mega.

«Η κατάσταση της η ψυχολογική είναι τραγική»

Λίγο αργότερα, ο Σάκης Κεχαγιόγλου μίλησε και στο κεντρικό δελτίο του Alpha για την 35χρονη και την επίθεση με το βιτριόλι.

«Έχω μεγάλη επιφύλαξη κατά πόσο είναι σωστή η ποινική δίωξη που ασκήθηκε. Η συγκεκριμένη, σύμφωνα με την ποινική δίωξη, επεδίωκε τον θάνατο του θύματος. Θεωρώ ότι υπήρχε σκοπιμότητα στη συγκεκριμένη δίωξη. Δεν είχε πρόθεση ανθρωποκτονίας. Η άποψη μου είναι ότι πρέπει να πει την αλήθεια, η αλήθεια σώζει» ανέφερε.

Ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι «μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν δικαστικές πλάνες, πολλές υποθέσεις ήρθαν δεμένες και μετά κατέρρευσαν. Η κατάσταση της η ψυχολογική είναι τραγική, έχει κατατονικές αντιδράσεις, κλαίει, έχει μεγάλα διαστήματα σιωπής, μια χάνεται το βλέμμα της. Αν υπάρχει κάποιο αίτιο που την οδήγησε εκεί, αν την οδήγησε, θα πρέπει να διερευνηθεί».