Υγεία

Αυτές οι τροφές φουσκώνουν: Πώς θα το αντιμετωπίσουμε

Αυτές οι τροφές φουσκώνουν: Πώς θα το αντιμετωπίσουμε Φωτογραφία: Pexels
Τα γαλακτοκομικά λόγω της λακτόζης, για παράδειγμα, οδηγούν σε φούσκωμα.

Το φούσκωμα που μπορεί να αισθανόμαστε, δεν επηρεάζεται μόνο από το άγχος και τη συναισθηματική κατάσταση αλλά και οι τροφές επιδρούν σημαντικά.

Οπότε όταν τρώμε κάτι, μπορεί να νιώσουμε ένα πρήξιμο. Κάποιες φορές ήπιο και άλλες έντονο και δυσλειτουργικό για να βγει η ημέρα.

Στην εκπομπή «Όλα για τη ζωή μας VITA» μίλησε η κλινική διαιτολόγος και διατροφολόγος Ηλιάνα Ηλιοπούλου, εξηγώντας ποια συστατικά των τροφών προκαλούν το φούσκωμα και πώς μπορεί αυτό να αντιμετωπιστεί.

Τα γαλακτοκομικά λόγω της λακτόζης, για παράδειγμα, οδηγούν σε φούσκωμα. Το 75%, συνήθως, σύμφωνα με την διατροφολόγο, θα εμφανίσουν δυσανεξία στη λακτόζη μια φορά στη ζωή τους.

Όσοι αντιμετωπίσουν πρόβλημα, αυτό που μπορούν να κάνουν, είναι να τα αποκλείσουν για ένα χρονικό διάστημα και μετά, όταν υποχωρήσουν τα συμπτώματα, να τα εντάξουν σταδιακά.

Άλλα τρόφιμα που ευθύνονται για το φούσκωμα, είναι τα όσπρια, όπως οι φακές και τα φασόλια, ορισμένα λαχανικά όπως το μπρόκολο, το κουνουπίδι, το σκόρδο και το κρεμμύδι.

Σε αυτά τα τρόφιμα, για να μην έχουμε φούσκωμα, καλό είναι να τα βράζουμε λίγο παραπάνω πετώντας το πρώτο νερό που έχει πάρει βράση.