Υγεία

Διαιτολόγος εξηγεί ποιο είναι το καλύτερο τσάι για την καταπολέμηση της φλεγμονής

Διαιτολόγος εξηγεί ποιο είναι το καλύτερο τσάι για την καταπολέμηση της φλεγμονής
Με αυτό το τσάι, ενισχύεται η άμυνα του οργανισμού μας καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη.

Το τσάι ανήκει στα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, ανάμεσα στο νερό, τον καφέ και τους χυμούς.

Οι διαφορετικές ποικιλίες προκύπτουν από την επεξεργασία που επιδέχονται. Η ονομασία και η προέλευση του τσαγιού είναι κινέζικη. Το ανακάλυψε ο αυτοκράτορας Σεν Νουνγκ το 2737 π.Χ. κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην αυτοκρατορία του. Ο θρύλος λέει πως, την ώρα που έβραζε νερό, ένα ρεύμα παρέσυρε φύλλα από κάποιο γειτονικό θάμνο και αυτά κατέληξαν στο ξεσκέπαστο τσουκάλι. Πριν προλάβει κανείς να αντιδράσει, τα φύλλα άρχισαν να βράζουν και να χρωματίζουν το νερό. Ο Σεν Νουνγκ μύρισε το γλυκό άρωμα και δοκίμασε το πρώτο τσάι.

Οι Πορτογάλοι έφεραν το 1610 το τσάι στην Ευρώπη για λογαριασμό των Ολλανδών. Λίγο αργότερα, οι Ολλανδοί ξεκίνησαν μαζική εισαγωγή τσαγιού. Ως νέα μόδα με φανατικούς οπαδούς, το τσάι τα πρώτα χρόνια ήταν πανάκριβο. Μετά το 1675 η τιμή του έπεσε σε λογικά πλαίσια, και το τσάι από την Ολλανδία πέρασε στη Γαλλία και από εκεί στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το πράσινο τσάι είναι το πιο διαδεδομένο στην ανατολική Ασία ενώ το μαύρο τσάι είναι πιο διαδεδομένο στις δυτικές χώρες. Και τα οφέλη του τσαγιού είναι πολλά. Ένα από αυτά είναι ότι βοηθά στην καταπολέμηση της φλεγμονής. Το τσάι ενισχύει τις άλλες δραστηριότητες που καταπραύνουν τη φλεγμονή, όπως ο καλός ύπνος, η διαχείρηση του στρες και η ισορροπημένη διατροφή.

Ποιο είναι το καλύτερο τσάι για την καταπολέμηση της φλεγμονής

Η διαιτολόγος Roxana Ehsani προτείνει το τσάι τζίντζερ καθώς πέρα από το γεγονός ότι ξυπνά τους γευστικούς μας κάλυκες, είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη που μπορούν να καταπολεμήσουν τη φλεγμονή. Το φρέσκο ​​ή σε σκόνη τζίντζερ χρησιμοποιείται συχνά ως αρωματικός παράγοντας τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά πιάτα και μπορεί επίσης να παρασκευαστεί σε τσάι. Μπορείτε να βράσετε τσάι χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι φρέσκου τζίντζερ ή να αγοράσετε τσάι τζίντζερ σε φύλλα ή σε συσκευασία.

Το τζίντζερ είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό επειδή στοχεύει σε πολλά σημεία ταυτόχρονα. Μπορεί να μειώσει τα συμπτώματα της φλεγμονής όπως πόνο, πυρετό και πρήξιμο. Υπάρχουν επίσης στοιχεία ότι οι βιοδραστικές ενώσεις του τζίντζερ μπορούν να παίξουν ρόλο στη διαχείριση διαφόρων φλεγμονωδών καταστάσεων, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, ο καρκίνος, η ψωρίαση, ο λύκος και η νόσος του εντέρου.