Πολιτική

Τα «απόνερα» του δημοψηφίσματος

Τα «απόνερα» του δημοψηφίσματος Τα «απόνερα» του δημοψηφίσματος
Τα «απόνερα» του δημοψηφίσματος Του Βασίλη Αγγελλόπουλου Επιτέλους, η αριστερή διακυβέρνηση επέτρεψε το αυτονόητο, δηλαδή τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της πρωτεύουσας. Μάλιστα στόχος του υπουργείου Εργασίας είναι το εν λόγω μέτρο να επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, γιατί άνεργοι δεν υπάρχουν μόνο στην Αθήνα, δυστυχώς.

Ως εδώ όλα καλά. Σίγουρα όμως προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση η πληροφορία ότι ακόμα και αυτό το μέτρο, που ήρθε με καθυστέρηση κατά την άποψή μας, αποτέλεσε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης.

Η στήλη είναι σε θέση να γνωρίζει ότι τόσο ο Χρήστος Σπίρτζης, νυν υπουργός Μεταφορών και τέως πρόεδρος του ΤΕΕ, αλλά και ο Πάνος Σκουρλέτης, νυν υπουργός Εργασίας, επεδίωξαν να καρπωθούν την «πατρότητα» του συγκεκριμένου μέτρου. Φαίνεται όμως, για να πάρει «σάρκα και οστά» ένα μέτρο που απευθύνεται σε πάνω από 900.000 εγγεγραμμένους ανέργους του ΟΑΕΔ, άλλος «τράβηξε το κάρο». Μιλάμε για την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, που για πολλά μπορεί να την κατηγορήσει κανείς, όχι όμως και για έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας.

Η κα Αντωνοπούλου λοιπόν είναι ο «αφανής ήρωας» εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου, καθώς κατάφερε να συντονίσει υπηρεσίες από διαφορετικά υπουργεία (πχ ΟΑΕΔ και ΟΑΣΑ) και να καταφέρει, έστω και με καθυστέρηση το τονίζουμε, να δώσει μια μικρή «ανάσα» σε χιλιάδες άνεργους συμπολίτες μας. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποδοθούν από τους πολιτικούς της προϊστάμενους τα του Καίσαρος το Καίσαρι και όχι το αντίθετο. Δεν είναι κακό να παραδέχεται κανείς ότι ο υφιστάμενός του έκανε «καλή δουλειά» και του αξίζει ένα μπράβο.

Διαφορετικά εύκολα θα μπορούσαν να κατηγορηθούν ως πολιτικοί «παλαιάς κοπής» που, με αφορμή και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, απλώς επιδιώκουν να εδραιώσουν τη θέση τους στην «επόμενη μέρα» και τίποτα περισσότερο. Να ξέρουν δε ότι, ακόμα, στο Μαξίμου και μάτια έχουν και βλέπουν πολλά και αυτιά και ακούν περισσότερα… Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.