Πολιτική

Μητσοτάκης για Θεσσαλία: Το κόστος ανασυγκρότησης θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ

Μητσοτάκης για Θεσσαλία: Το κόστος ανασυγκρότησης θα ξεπεράσει τα 3,5 δισ. ευρώ
Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για το κόστος ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας.

Το συνολικό κόστος της ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας θα ξεπεράσει τα 3,5 δισεκατομμύρια ευρώ, τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα με αντικείμενο τα μέτρα αποκατάστασης από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias».

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, «ο συνδυασμός πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό αλλά και σημαντικής πρόσθετης απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων μας κάνει αισιόδοξους ότι θα μπορέσουμε να αντέξουμε το κόστος αυτής της ανασυγκρότησης και να ανακατασκευάσουμε αυτά τα οποία καταστράφηκαν και με πολύ καλύτερη ποιότητα από ό,τι είχαν πριν». 

Ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας είναι ένα έργο το οποίο θα πάρει χρόνο και θα κριθούμε σε βάθος χρόνου για την αποτελεσματικότητά μας.

Έκανε λόγο μάλιστα για «συλλογικό στοίχημα» λέγοντας στους αυτοδιοικητικούς ότι «μαζί θα πετύχουμε ή μαζί θα αποτύχουμε» και «επειδή δεν έχουμε δικαίωμα στην αποτυχία, έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να κάνουμε τα πράγματα διαφορετικά».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον στόχο που θέτει η χώρα μας για τον επόμενο πενταετή ευρωπαϊκό κύκλο, προτάσσοντας την ανάγκη να ενισχυθούν σημαντικά τα κονδύλια τα οποία έχουν να κάνουν με την προσαρμογή στην κλιματική κρίση.

«Στο επόμενο Δημοσιονομικό Πλαίσιο θα αγωνιστώ, ώστε η Ελλάδα -η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της κλιματικής κρίσης- να μπορεί να προσδοκά σε μεγαλύτερη ευρωπαϊκή στήριξη αν, ο μη γένοιτο, μας χτυπήσει μία νέα φυσική καταστροφή», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.