Πολιτική

Ενόχληση και ειρωνεία των «παλιών προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη

Ενόχληση και ειρωνεία των «παλιών προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ για τον Κασσελάκη
Αιτία οι αναφορές Κασσελάκη με πολύ θερμά λόγια για Κωνσταντοπούλου, Μέρα 25 και όσα είπε για την οικονομική διαχείριση των κυβερνητικών χρόνων του κόμματος.

Διάχυτος εκνευρισμός και ειρωνεία επικρατεί στο μπλοκ των «παλιών προεδρικών» του ΣΥΡΙΖΑ για τις τελευταίες δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη, αναφορικά με τα πολύ θερμά του λόγια για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, και το Μέρα 25, καθώς και όσα είπε για την οικονομική διαχείριση των κυβερνητικών χρόνων του κόμματος, αλλά και τη μη σύγκληση των οργάνων ενόψει των ευρωεκλογών.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, μετά τις αναφορές για Ζωή-Βαρουφάκη, ήταν η δήλωση της Τετάρτης το βράδυ στο Action ότι «θα κοιτάξει» τη «σπατάλη του παρελθόντος» και «αυτά τα οποία έχουν φαγωθεί από τον ελληνικό λαό», για τα οποία μάλιστα διευκρίνισε, μετά από ερώτηση, πως θα συμπεριλάβει και την περίοδο πριν το 2019 (δηλαδή τα κυβερνητικά χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ), σημειώνοντας: «Δεν έχω τέτοια κολλήματα, να ξέρετε, του τύπου κομματικοί, κυνήγι μαγισσών, όχι».

«Βαριά ενόχληση για όλα»

Συγκεκριμένα, οι «σωματοφύλακες» του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν ότι ο νυν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, είτε από άγνοια είτε κατ’ επιλογή, κάνει ζημιά στην εικόνα της προσπάθειας που είχε καταβάλει το κόμμα την περίοδο 2015-2019, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Όπως ανέφεραν πρόσωπα αυτής της πλευράς στο «Dnews», υπάρχει στις τάξεις τους «βαριά ενόχληση για όλα», η οποία είναι ιδιαίτερα αυξημένη την τελευταία περίοδο εξαιτίας όσων ο ίδιος επιλέγει να λέει. Επιπλέον, αυτή η ενόχληση μετατρέπεται σε εκνευρισμό εξαιτίας του ότι μοιάζει να έχει αποφασίσει να μην λειτουργούν τα όργανα του κόμματος, επιτείνοντας τη ροπή στα «φάλτσα».

Δεν χρειάζεται τα όργανα, «τα ξέρει, ξέρει επίσης ότι θα τα ακούσει…»

Σε σχέση με το τελευταίο, τη μη σύγκληση των οργάνων, χαρακτηριστικό του κλίματος που υπάρχει για τον Στέφανο Κασσελάκη από το μπλοκ των «παλιών προεδρικών» είναι όσα είπαν στο «Dnews» στελέχη αυτής της πλευράς: «Καμία συνεδρίαση οργάνου. Δεν χρειάζεται μάλλον. Τα ξέρει, ξέρει επίσης ότι θα τα ακούσει…». Ακόμη, άλλο στέλεχος αναρωτήθηκε τι κάνουν όσοι από τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται κοντά στον νυν πρόεδρο και γιατί δεν του λένε βασικά πράγματα που οφείλει να ξέρει για την ιστορία της Κουμουνδούρου, ιδιαίτερα της κυβερνητικής της περιόδου.

Ζαχαριάδης και Σπίρτζης η κορυφή του παγ>όβουνου

Μάλιστα, τα παραπάνω ακούγονται σε κατ’ ιδίαν συνομιλίες από πολύ περισσότερους από τους Κώστα Ζαχαριάδη και Χρήστο Σπίρτζη, οι οποίοι επέλεξαν να εκφράσουν δημόσια την αποδοκιμασία τους για όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με τις σκέψεις του για τις συμμαχίες του κόμματος. Συγκεκριμένα, ο Κώστας Ζαχαριάδης έκανε λόγο για «λάθος», εξηγώντας ότι «δεν μπορείς να λες στη ίδια πρόταση, «δεν θέλουμε να είμαστε σαν το 2015» και ταυτόχρονα να λες «θέλω να είμαι με Κωνσταντοπούλου και με Βαρουφάκη», σημαίνει δεν έχεις καταλάβει το 2015». Σαφείς αποστάσεις από τα «ανοίγματα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πήρε και ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος σε σκωπτικό τόνο διερωτήθηκε αν ο Στέφανος Κασσελάκης «έχει βρει πολιτισμικά κοινά με την Κωνσταντοπούλου και τον Βαρουφάκη και δεν έχει βρει με τον Ανδρουλάκη», συμπληρώνοντας, δε, πως, κανονικά, η κυρία Κωνσταντοπούλου πρέπει να κληθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει ενόρκως ποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χρηματίστηκαν για τη συμφωνία των Πρεσπών, όπως είχε πει παλιότερα.