Πολιτική

Η ποινική εμπλοκή των Σπαρτιατών αναβάλλει την απόφαση του Εκλογοδικείου

Η ποινική εμπλοκή των Σπαρτιατών αναβάλλει την απόφαση του Εκλογοδικείου Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ
Το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εξετάζοντας τις τρεις ενστάσεις εκλογέων κατα τεσσάρων βουλευτών των Σπαρτιατών, αποφάσισε ότι δε δύναται να εκδόσει ετυμηγορία, όσο εκκρεμεί ποινικά η υπόθεσή τους.

Αναβλήθηκε η έκδοση αποφάσεων για τους Σπαρτιάτες από το Εκλογοδικείο, λόγω της εμπλοκής των βουλευτών του ακροδεξιού κόμματος με τη δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο εξετάζοντας τις τρεις ενστάσεις εκλογέων κατα τεσσάρων βουλευτών των Σπαρτιατών, αποφάσισε ότι δε δύναται να εκδόσει ετυμηγορία, όσο εκκρεμεί ποινικά η υπόθεσή τους στα ελληνικά δικαστήρια, αφού κατηγορούνται για εξαπάτηση εκλογέων, γι’ αυτό και αποφάσισε την αναβολή της έκδοσης δικαστικής απόφασης.

Πρόκειται για την ένσταση του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου  ο οποίος στρέφεται κατά  των βουλευτών των Σπαρτιατών  Βασίλη Στίγκα και Πέτρου Δημητριάδη, πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως  και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού  Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.

Η δεύτερη ένσταση του Δημήτρη  Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας στρέφεται κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, βάσει της οποίας ανακηρύχθηκαν ως υποψήφιοι οι εν λόγω βουλευτές. Η τρίτη ένσταση έχει κατατεθεί από τον Η.Β. και αφορά στο έμβλημα του κόμματος.