Πολιτική

Σκέρτσος: Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, έχω χάσει κι εγώ τον αδελφό μου σε τροχαίο

Σκέρτσος: Κατανοώ απόλυτα τον πόνο των συγγενών των θυμάτων, έχω χάσει κι εγώ τον αδελφό μου σε τροχαίο Φωτογραφία: eurokinissi
Για «δήθεν μπάζωμα» του χώρου του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής ο Άκης Σκέρτσος, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης για ανακύκλωση «θεωριών συνωμοσίας».

Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας, ο υπουργός Επικρατείας αναφερόμενος σε προσωπικό του βίωμα σημείωσε πως καταλαβαίνει «τον πόνο των ανθρώπων που έχουν χάσει τα αδέρφια τους, τους συγγενείς σε αυτό το τραγικό δυστύχημα».

Ειδικότερα, ανέφερε πως έχει χάσει τον αδελφό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα.


«Γι' αυτό και με προσβάλει προσωπικά και ηθικά η υπόνοια της συγκάλυψης» συνέχισε ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι «δεν είμαστε τέρατα ασυνειδησίας ή αναισθησίας, που προσπαθούμε να χειραγωγήσουν αυτή τη μεγάλη τραγωδία».
«Θεωρώ πως δεν είναι δίκαιο να ισχυρίζεται κάποιος πως κάποιοι είναι περισσότερο ή λιγότερο άνθρωποι, και δεν αντιλαμβάνονται τον πόνο. Υπάρχουν άνθρωποι με βιώματα αντίστοιχα με τις οικογένειες αυτών των ανθρώπων» πρόσθεσε.

Επιπλέον, ο υπουργός Επικρατείας αναφέρθηκε σε μια «δεκάδα ψεμάτων» που ακούστηκαν για την υπόθεση, όπως ότι η κυβέρνηση και η Δικαιοσύνη συγκαλύπτουν και καθυστερούν τη διερεύνηση της υπόθεσης. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση έχει μόνο να χάσει πολιτικά από την συγκάλυψη και την καθυστέρηση.

Κατά τον κ. Σκέρτσο το δεύτερο από τα ψέματα αφορά «το δήθεν μπάζωμα του χώρου του δυστυχήματος». Υποστήριξε δε ότι πως πρόκειται για «θεωρία συνωμοσίας που επιμένει να αγνοεί τον ανθρώπινο παράγοντα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση «ποτέ δεν μίλησε μόνο για ευθύνες του σταθμάρχη, μιλάμε για συστημικές παθογένειες που πρέπει όλες να διερευνηθούν».

Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας έσπευσε να χαρακτηρίσει «ακτιβισμό και εισπήδηση της ελληνικής δικαιοσύνης» την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την απόδοση ευθυνών για το δυστύχημα των Τεμπών.