Πολιτική

«Σφαγή» Πολάκη - Πλεύρη στη Βουλή για Novartis και Τσίπρα

«Σφαγή» Πολάκη - Πλεύρη στη Βουλή για Novartis και Τσίπρα Φωτογραφία: intime
Άγρια αντιπαράθεση ξέσπασε πριν από λίγο, στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας μεταξύ του Παύλου Πολάκη και του Θάνου Πλεύρη για τη Novartis.

Ο Παύλος Πολάκης υποστήριξε πως το σκάνδαλο Novartis υπάρχει «γιατί χρημάτισαν πολιτικούς και υπηρεσιακούς παράγοντες στην Ελλάδα για να καθορίσουν τιμές που απλώθηκαν στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο».

«Αυτό ήταν το σκάνδαλο Novartis, εδώ λέτε για σκευωρία», συμπλήρωσε προκαλώντας την έντονη αντίδραση των βουλευτών της πλειοψηφίας με τον Θάνο Πλεύρη να του απαντά και το επεισόδιο να εξελίσσεται σε βεντέτα μεταξύ των δύο για τα πεπραγμένα επί θητείας τους, στο υπουργείο Υγείας.

«Πλεύρη μην κουνιέσαι εσύ. Έχεις άλλες ευθύνες. Και αν άκουγες αυτά που σου λέγαμε θα είχαμε 20.000χιλιάδες λιγότερους νεκρούς. Είσαι ο βαρκάρης του Αχέροντα των υπουργών Υγείας της μεταπολίτευσης. Σιωπή και σεμνά», ενώ απαντώντας στο πρόεδρο της Επιτροπής Θανάση Μπούρα που τον καλούσε να επανέλθει στην τάξη είπε πως «δεν θα πέφτει τίποτα κάτω κ. Πρόεδρε. Δεν θα χουρδίζει ο Πλεύρης, ο οποίος επί των ημερών του διασπαθίστηκε χρήμα και πληρώσαμε το μεγαλύτερο τίμημα σε νεκρούς».

Σε εκείνο το σημείο κάποιος από τους βουλευτές ακούστηκε εκτός μικροφώνου να φωνάζει προς τον Παύλο Πολάκη «ουστ αλήτη», ενώ ο Θάνος Πλεύρης είπε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «πως δεν έχεις φωνούλα να πούμε για το Υγείας», ενώ σχολίασε δεικτικά τα όσα είπε, τονίζοντας πως αυτά τα λέει ο…«αντιεμβολιαστής Πολάκης».

Η κόντρα φούντωσε και έφτασε μέχρι τον Αλέξης Τσίπρα με τον διάλογο που ακολούθησε να είναι ο εξής: και να φτάνει και στον Αλέξη Τσίπρα.

Παύλος Πολάκης: Τι κατάφερες που έβγαλες τους άλλους σε αργία; 13χιλιαδες νεκρούς παρέλαβες. 35χιλιάδες παρέδωσες. Σιωπή τότε.

Θανάσης Μπούρας: Σας παρακαλώ

Παύλος Πολάκης: Σιωπή πλεύρη. Όταν είμαι εγώ μπροστά σιωπή.

Θάνος Πλεύρης: Ο Τσίπρας σε άδειασε

Παύλος Πολάκης: Στον Τσίπρα να τα λες όχι σε εμένα, να σκέφτεσαι τους νεκρούς που άφησες και να μην μιλάς σε εμάς. Χαμηλά το κεφάλι Πλεύρη.