Πολιτική

Εκδήλωση Τεμπονέρα - Χριστοδουλάκη - Αχτσιόγλου: Μέτρησαν τις εσωκομματικές αντιδράσεις, αναμένουν την κοινωνική δυναμική

Εκδήλωση Τεμπονέρα - Χριστοδουλάκη - Αχτσιόγλου: Μέτρησαν τις εσωκομματικές αντιδράσεις, αναμένουν την κοινωνική δυναμική
Χαμηλώνουν οι εσωκομματικές αντιδράσεις ενόψει της εκδήλωσης για την ανασύνθεση του προοδευτικού χώρου, την οποία οργανώνει αύριο το απόγευμα (18:00, Θέατρο Άλφα) η Εφημερίδα των Συντακτών, με τίτλο «Απέναντι στον Μητσοτάκη ποιος; Μια πειστική απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων» και στην οποία θα μιλήσουν οι Νίκος Τεμπονέρας, Μανώλης Χριστοδουλάκης και Έφη Αχτσιόγλου.

Με εξαίρεση μια συνέντευξη του Νίκου Παππά στην εφημερίδα Παραπολιτικά, στην οποία επαναλαμβάνει τα περί «προσωπικών στρατηγικών» και «υποκλαπεισών εδρών», οι αντιδράσεις, τόσο από Κουμουνδούρου όσο και από Χαριλάου Τρικούπη, «έπεσαν» μέσα στο σαββατοκύριακο. Εξάλλου, όλη αυτή η ένταση που είχα δημιουργηθεί την προηγούμενη εβδομάδα δεν φαίνεται να είχε άλλο αποτέλεσμα από τη διαφήμιση της εκδήλωσης, η οποία μοιάζει να έχει πετύχει το σκοπό της, όποιος κι αν είναι αυτός, πριν ακόμη πραγματοποιηθεί.

Παρουσίες κορυφαίων κοινωνικών φορέων

Πάντως, αυτό που φαίνεται να ενδιαφέρει τους συμμετέχοντες δεν είναι τόσο ο εσωκομματικός ντόρος στα κόμματα τα οποία ανήκει ο καθένας, αλλά το κοινωνικό ενδιαφέρον που θα δημιουργηθεί. Επομένως, η προσοχή τους αυτές τις μέρες δεν είναι επικεντρωμένη στα στελέχη κάθε κόμματος που θα παραστούν, τα οποία άλλωστε έχουν πάρει το μήνυμα των ηγεσιών τους ότι δεν θα δουν με καθόλου θετικό μάτι όσους πάνε στην εκδήλωση.

Αντιθέτως, αυτό που επιδιώκουν οι συμμετέχοντες και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εξασφαλίσει, είναι η παρουσία στην εκδήλωση κοινωνικών φορέων. Συγκεκριμένα, στη συζήτηση έχουν προσκληθεί και φαίνεται ότι θα παραστούν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, ο πρόεδρος Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι φορέων, καθώς και αυτοδιοικητικά πρόσωπα με κύρος σε όλο τον προοδευτικό χώρο.

Η φόρμα της συζήτησης

Σε ότι αφορά την φόρμα της εκδήλωσης, καθένας από τους τρεις ομιλητές θα κάνει από μια 15λεπτη τοποθέτηση, ενώ ο συντονιστής της εκδήλωσης, ο δημοσιογράφος της Εφημερίδας των Συντακτών, Δημήτρης Τερζής, θα μπορεί να κάνει από δύο follow up ερωτήσεις στον καθένα.