Πολιτική

Παρέμβαση Φάμελλου στην Επιτροπή για ομόφυλα ζευγάρια: Να πάρει πίσω ο Μητσοτάκης την προτροπή για αποχή

Παρέμβαση Φάμελλου στην Επιτροπή για ομόφυλα ζευγάρια: Να πάρει πίσω ο Μητσοτάκης την προτροπή για αποχή
Παρέμβαση στην επιτροπή που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για το γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, πραγματοποιήσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο κ. Φάμελλος κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκριτική στάση στο νομοσχέδιο καλώντας τον πρωθυπουργό να πάρει πίσω την προτροπή σε βουλυτές και υπουργούς του σε αποχή από την ψήφιση και να απαντήσει αν υπάρχει πλέον κυβερνητική συνοχή.

«Από την μια η κυβέρνηση εισηγείται αυτό το νομοσχέδιο και από την άλλη πληθώρα βουλευτών της εκφράζουν δημόσια την αντίθεση τους στο νομοσχέδιο ενώ ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός επικρατείας, ο ανταυτού του κ. Πρωθυπουργού, διαφωνεί και το χαρακτήρισε μάλιστα ως αντισυνταγματικό», τόνισε ρωτώντας τον επισπέυδων υπουργό του νομοσχεδίου Άκη Σκέρτσο, αν αυτά που λέει για να στηρίξει στο νομοσχέδιο απευθύνονται στην αντιπολίτευσή ή στον κ. Βορίδη.

«Είναι ξεκάθαρη η υποκρισία της κυβέρνησης, όπως είναι ηλίου φαεινότερο ότι η κυβέρνηση αυτή δεν έχει καμία σχέση με το προοδευτικό κέντρο. Επιχειρεί να ισορροπήσει σε 2 βάρκες –του κέντρου και της άκρας δεξιάς. Προσπαθεί να χαϊδέψει αυτιά κλείνοντάς το μάτι στην ακροδεξιά που φωλιάζει στους κόλπους της», πρόσθεσε.

Ο κ. Φάμελλος υποστήριξε πως όλα αυτά αποδεικνύονται «από την ανήκουστη προτροπή του κυρίου Μητσοτάκη προς τους βουλευτές του να απέχουν», σημειώνοντας ότι «η πρόταση για αποχή προσβάλλει τον κοινοβουλευτικό κανόνα, την ίδια τη θέση του βουλευτή μέσα στο κοινοβούλιο».

«Καταθέτουμε αίτημα να τοποθετηθείτε για την ανάγκη και υποχρέωση όλων των βουλευτών να συμμετέχουν στην ψηφοφορία», υπογράμμισε, συμπληρώνοντας πως «η στάση των βουλευτών και πολύ περισσότερο των υπουργών αποδεικνύει την κυβερνητική συνοχή και επάρκεια».

«Δεν μπορεί να διαφωνούν οι υπουργοί και να μην ανοίγει ρουθούνι Δεν μπορεί οι υπουργοί να θέτουν ζήτημα αντισυνταγματικότητας. Η κυβέρνηση έχει τη στήριξη της Κ.Ο. τηςς ΝΔ; Έχουμε ένα ξεκάθαρο μείζον πολιτικό και κοινοβουλευτικό ζήτημα. Είστε κυβέρνηση, ή όχι;», διερωτήθηκε.

"Το νομοσχέδια για τα ομόφυλα ζευγάρια δεν θα γίνει «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» για τον κ. Μητσοτάκη"

Ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει ευθύνες μεταξύ άλλων για «τις κραυγαλέες παραβιάσεις του κράτους δικαίου το σκάνδαλο Predator, τις επισυνδέσεις της ΕΥΠ, τον εγκέφαλο αυτών των μεθοδεύσεων και την απαράδεκτη απόφαση της ΝΔ να προστατεύσει για να μην πω αμνηστεύσει τον κ. Καραμανλή.

«Για όλα αυτά δεν μπορεί να αποτελέσει κολυμβήθρα του Σιλωάμ αυτό το νομοσχέδιο. είναι ξεκάθαρη η θέση μας υπέρ του νομοσχεδίου , δεν ισχύει το ίδιο για την ΝΔ», επισήμανε.