Πολιτική

Ευχαριστίες Δένδια για Ένοπλες Δυνάμεις, «δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις ή σε κόμματα»

Ευχαριστίες Δένδια για Ένοπλες Δυνάμεις, «δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις ή σε κόμματα»
Στην 1η Στρατιά στη Λάρισα και στο Συντονιστικό Κέντρο, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, βρέθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας.

«Επιθυμώ να εκφράσω, όχι μόνο τις ευχαριστίες μου, αλλά και τη βαθιά ευγνωμοσύνη στις γυναίκες και τους άντρες των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας. Με αυταπάρνηση, με υψηλή αίσθηση του καθήκοντος, προσέφεραν κάθε δυνατή βοήθεια στους πληττόμενους συμπολίτες μας, κάτω από συνθήκες πρωτοφανείς και δυσχερέστατες», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, μετά την επίσκεψή του σήμερα, Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου, στην έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο.

«Ως υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας, θέλω να εκφράσω, από την έδρα της 1ης Στρατιάς στη Λάρισα, τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων της πρόσφατης πρωτοφανούς κακοκαιρίας, όπως, επίσης και τις θερμές ευχές μου για ανάρρωση στους τραυματίες» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Θα ήθελα, επίσης, να εκφράσω την ενσυναίσθηση και τη συμπαράστασή μας, στους πληγέντες από την κακοκαιρία. Να είναι βέβαιοι, για την έμπρακτη στήριξη όλων μας, όπως ο πρωθυπουργός εξήγγειλε» προσέθεσε.

Αναφερόμενος στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων είπε ότι συνδράμουν «χωρίς να υπολογίζουν μόχθο, χωρίς να υπολογίζουν κίνδυνο» επισημαίνοντας ότι «την ίδια στιγμή, ενδεχομένως, και οι δικές τους οικογένειες αντιμετώπιζαν παρόμοια προβλήματα. Η βοήθειά τους, σε χιλιάδες περιπτώσεις, αποδείχθηκε σωτήρια» σημείωσε.

«Θα ήταν παράλειψή μου όμως, αν δεν εξέφραζα τις ευχαριστίες μου και τα συγχαρητήριά μου στις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος και των υπόλοιπων Αρχών, που συνεργάστηκαν στις επιχειρήσεις διάσωσης και βοήθειας, όπως επίσης, και στους πολλούς εθελοντές που συνέτρεξαν στην προσπάθεια» συμπλήρωσε.

«Απέδειξαν», είπε, «ότι οι έννοιες του καθήκοντος και της προσφοράς στον συνάνθρωπο, δεν είναι είδος σε ανεπάρκεια στην ελληνική κοινωνία του 21ου αιώνα».

«Τέλος, θα ήθελα να απευθύνω έκκληση να αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων αυτές τις δύσκολες στιγμές. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας δεν ανήκουν σε κυβερνήσεις ή σε κόμματα.

Ανήκουν στον ελληνικό λαό και στο έθνος. Διατηρούν αλώβητη την εδαφική και εθνική μας ακεραιότητα, έναντι των πάσης φύσεως απειλών. Το ζήσαμε, άλλωστε, με τον πιο έντονο τρόπο τα τελευταία χρόνια» ξεκαθάρισε ο κ. Δένδιας.

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν πηγή περηφάνιας για το έθνος και τον λαό, του οποίου είναι αναπόσπαστο τμήμα. Παραμένουν δε συμπαραστάτες τής ελληνικής κοινωνίας σε κάθε στιγμή κρίσης της. Κάθε κριτική είναι βέβαια απολύτως δεκτή, όμως θα παρακαλούσα τους ελάχιστους να μην απαξιώνουν τις Ένοπλες Δυνάμεις για λόγους μικρών σκοπιμοτήτων και εντυπωσιασμού.

Δεν είναι μόνο άδικο, αυτό θα ήταν ίσως ανεκτό, είναι βαθύτατα εθνικά επιζήμιο. Δεν χρειάζεται να θυμίσω πού βρισκόταν η χώρα και τι αντιμετώπιζε μόλις προ ολίγων μηνών. Όπως λέω πάντοτε, η Ελλάδα δεν κατέστη Λουξεμβούργο» κατέληξε ο κ Δένδιας.