Πολιτική

Πέτσας: Κυρώσεις στους γονείς των παιδιών που δεν φοράνε μάσκα

Πέτσας: Κυρώσεις στους γονείς των παιδιών που δεν φοράνε μάσκα
«Περιμέναμε αύξηση κρουσμάτων μετά και την έναρξη του τουρισμού» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας υπογραμμίζοντας πως από τον Δεκαπενταύγουστο και μετά ο αριθμός των κρουσμάτων ανεβαίνει βραδύτερα απ’ ό,τι εκτιμούσαν οι ειδικοί, οι οποίοι περίμεναν πάνω από 500 κρούσματα την ημέρα.

"Παράλληλα, δεν έχουμε δει μεγάλη πίεση στο σύστημα Υγείας, ιδίως όσον αφορά τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους" πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας. Ενδεχομένως να υπάρξει έξαρση Οκτώβριο-Νοέμβριο, όταν θα έχουμε έξαρση και των εποχικών ιώσεων, όπως της γρίπης.

Για τα σχολεία, είπε πως θα πρέπει να προετοιμαστούμε για την περιχαράκωση σε περίπτωση κρουσμάτων και τη διαφύλαξη της υγείας των μαθητών. Ο κ. Πέτσας σημείωσε πως η Πολιτεία λαμβάνει υπόψη της ένα πλέγμα πολιτικών όταν αρχίζει μια σχολική χρονιά· αν τηρούμε τις βασικές συστάσεις των ειδικών και σε συνδυασμό με τα μέτρα που λαμβάνονται, θα βοηθήσει στο να έχουμε λίγα ή και μηδενικά κρούσματα στα σχολεία. "Αν κάποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα, θα μιλάμε για ανευθυνότητα του γονέα, δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο τους υπόλοιπους. Δεν πρέπει να τιμωρείται το παιδί για την ανευθυνότητα του γονέα", είπε και συμπλήρωσε πως οι όποιες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Αναφορικά με τους εργαζόμενους στον τουρισμό και στην εστίαση, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο Πρωθυπουργός θα ανακοινώσει στη Θεσσαλονίκη πακέτο που θα δώσει ανάσα στην Οικονομία. Θα περιλαμβάνει επέκταση της διάρκειας των μέτρων και περαιτέρω ενίσχυση με πακέτο στήριξης του κόσμου της εργασίας για να αντισταθμιστεί η απώλεια εσόδων από το φθινόπωρο έως την ερχόμενη άνοιξη. Ο κ. Πέτσας υπογράμμισε πως στόχος είναι η πλήρης αξιοποίηση του χρηματοδοτικού πακέτου από την ΕΕ.