Παιχνίδια Εξουσίας

Ήγγικεν η ώρα για Σπαρτιάτες- Οι υποψηφιότητες Βαρουφάκη- Η δημοσκόπηση του Λοβέρδου

Ήγγικεν η ώρα για Σπαρτιάτες- Οι υποψηφιότητες Βαρουφάκη- Η δημοσκόπηση του Λοβέρδου
Υποψήφιοι ευρωβουλευτές έκπληξη- Ο Ζαχαριάδης απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της ΝΔ- Οι αιχμές Ραγκούση!

Ήγγικεν η ώρα για τους Σπαρτιάτες.

Η κλεψύδρα αδειάζει, καθώς είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί η απόφαση της Δικαιοσύνης για το εάν το κόμμα αυτό θα μπορεί να κατέβει στις ευρωεκλογές, αλλά και για το εάν θα εκπέσουν οι βουλευτές του και μοιραστούν οι έδρες τους αναλογικά στα άλλα κόμματα. Οι πληροφορίες εξακολουθούν να εμφανίζουν ως πιθανότερο σενάριο την έκπτωση των βουλευτών και τη μη κάθοδο των βουλευτών, με ημερομηνία-κλειδί για τις εξελίξεις την ημέρα κατάθεσης των συνδυασμών για την κάθοδό τους στις ευρωκάλπες, δηλαδή την 9η Απριλίου!

Βαρουφάκης, Λαπαβίτσας, αλλά και Καμπαγιάννης;

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες συνεχιζόταν οι παρασκηνιακές επαφές του Γιάνη Βαρουφάκη για συνεργασίες του ΜέΡΑ25 στις ευρωεκλογές.

Μέρος του ψηφοδελτίου θα ανακοινωθεί το μεσημέρι σε γεύμα που παραθέτει η ηγεσία σε δημοσιογράφους.

Πέραν του Γιάνη Βαρουφάκη, υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι και ο Κώστας Λαπαβίτσας, ενώ μέχρι αργά συνεχιζόταν οι συζητήσεις με τον Θανάση Καμπαγιάννη, ώστε να στελεχώσει το ευρωψηφοδέλτιο. Συζητήσεις γινόταν και με την κίνηση του παλιού γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Χρονόπουλο, αλλά και με την κίνηση που έχει ως κορμό το "Κοκκινοπράσινο Δίκτυο" που επίσης συμμετείχε στον αντιμνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.

Αν το ΜέΡΑ25 εκλέξει ευρωβουλευτή, πάντως, η θητεία του θα είναι είκοσι μήνες, ώστε την έδρα να τη μοιραστούν τρία στελέχη- και αυτή η απόφαση ισχύει και για τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δημοσκόπηση του Ανδρέα

Στα χέρια του Ανδρέα Λοβέρδου βρίσκεται δημοσκόπηση με ενδιαφέροντα στοιχεία. Ο επικεφαλής του κόμματος «Δημοκράτες» δεν δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα, αλλά όπως μας πληροφόρησε ένα «πουλάκι» εμφανίζεται πτώση (και εδώ) του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και «καθαρή» δεύτερη θέση Κασσελάκη, με τον Ανδρουλάκη να δίνει μάχη με τον Βελόπουλο.

Οι δε «Δημοκράτες» ξεπερνούν άνετα το 3%- περισσότερα το "πουλάκι" δεν μας εκμυστηρεύτηκε!

Υποψήφιοι με Λοβέρδο

Σήμερα πρωί- πρωί ο Ανδρέας Λοβέρδος θα ανακοινώσει δυο υποψήφιους ευρωβουλευτές.

Ο ένας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, ο δεύτερος είχε σχέση με την Ελληνική Λύση. Και οι δυο έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο. Ο ένας, ο «πράσινος» πρώην Δήμαρχος σσ Δήμο της Αθήνας και ο δεύτερος με συγγενική σχέση με τον Χρήστο Τερζανίδη. (Όταν διαβάζεται τη στήλη ίσως τα ονόματα θα έχουν ανακοινωθεί- και θα μας επιβεβαιώνουν). Α, το μεγαλύτερο όνομα που έχει συμφωνήσει να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους «Δημοκράτες» θα ανακοινωθεί τελευταίος. Όντως θα εκπλήξει πολλούς!

Ο Ζαχαριάδης στο Συνέδριο της ΝΔ

Ποιον θα στείλει ο Στέφανος Κασσελάκης να απευθύνει χαιρετισμό στο Συνέδριο της ΝΔ; Τον Κώστα Ζαχαριάδη. Για να δούμε ποιους θα στείλουν και τα άλλα κόμματα.

Οι αιχμές Ραγκούση

Δεν άφησε αιχμές μόνο κατά της Έλενας Ακρίτα και τις δηλώσεις της για την Μαρέβα Μητσοτάκη με την τηλεοπτική του εμφάνιση ο Γιάννης Ραγκούσης.

Άφησε κυρίως εναντίον αυτών που χρησιμοποίησαν προεκλογικά το σπίτι του και τα παιδιά του με στόχο να μην βγει πρώτος βουλευτής στον Πειραιά -ή και να μη βγει καθόλου!
Καλά κάνει και τα θυμίζει!