Παιχνίδια Εξουσίας

Ο Ανδρουλάκης πήρε το... σκαλπ της Κουμουνδούρου...

Ο Ανδρουλάκης πήρε το... σκαλπ της Κουμουνδούρου...
...Και γι΄αυτό φταίει λιγότερο ο Κασσελάκης που ήταν φαντάρος- Πρόβλημα η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κριτική και η εσωστρέφεια στην Κουμουνδούρου έχει επικεντρωθεί στις δυο παρεμβάσεις του Στέφανου Κασσελάκη μετά την ανακοίνωση του Νίκου Ανδρουλάκη ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης μετά την αποκάλυψη της μοντιαζέρας για τα Τέμπη! Στα όσα είπε, δηλαδή, ο πρόεδρος του κόμματος στο βίντεο από τη Θήβα και με τη δήλωσή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η κριτική σωστά ασκείται. Οι τοποθετήσεις του προέδρου του κόμματος, κυρίως το αίτημα για διεθνείς παρατηρητές στις ευρωεκλογές και στις εθνικές εκλογές και η διαπίστωσή του πως θα είναι κοκορομαχία η συζήτηση στη Βουλή (που το κόμμα του υπέγραψε για να γίνει) ήταν βαθύ λάθος, που λειτούργησε αναμφίβολα υπέρ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Κάτι που κατάλαβαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαιναν στα μέσα ενημέρωσης και που ρωτιούνταν να τοποθετηθούν επί των θεμάτων αυτών και που αναζητούσαν τρόπο να μην ...εκθέσουν πολύ τον πρόεδρο!

Το πρόβλημα αυτό, ωστόσο, όσο και αν φαίνεται παράξενο, δεν ήταν το κύριο. Το κύριο ήταν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης αιφνιδίασε πλήρως την Κουμουνδούρου αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον της κυβέρνησης. Ήταν η πρώτη φορά που την πρόταση δυσπιστίας καταθέτει το τρίτο κόμμα της Βουλής και όχι η αξιωματική αντιπολίτευση! Τις εξελίξεις κανοναρχεί ο Νίκος Ανδρουλάκης και όχι ο Στέφανος Κασσελάκης!

Για την εξέλιξη αυτή τη βασική ευθύνη έχει όχι τόσο ο πρόεδρος του κόμματος, που άλλωστε υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία, αλλά πρωτίστως η ηγετική ομάδα της Κουμουνδούρου που είχε αφήσει πίσω του. Την οποία ναι μεν επέλεξε ο ίδιος -και έχει την ευθύνη του- αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύονται και οι πραγματικές της δυνατότητες!

ΥΓ: Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πληρώνει το τίμημα και της «κομπλεξικής» πολιτικής της απέναντι στη Νέα αριστερά! Αφού απέρριψε την πρόταση του Αλέξη Χαρίτση για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με το αιτιολογικό ότι θα συσπείρωνε το κυβερνών κόμμα, πώς να υιοθετήσει την πρόταση και να την εμφανίσει ως ...δική της; Ο Νίκος Ανδρουλάκης το τόλμησε και σε αυτή τουλάχιστον τη φάση κερδίζει όλο το χαρτί στη μάχη για την τρίτη θέση!