Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Υπολογισμός Μορίων για τους υποψηφίους σε ΓΕΛ

Πανελλήνιες 2024: Υπολογισμός Μορίων για τους υποψηφίους σε ΓΕΛ Φωτογραφία: ΙΝΤΙΜΕ
Οι Πανελλήνιες 2024 ξεκίνησαν για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Υπολογίστε εύκολα και γρήγορα online τα μόριά σας.

Οι μαθητές ΓΕΛ διεκδικούν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω της συμμετοχής τους στις Πανελλήνιες 2024. Η εξεταστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη με τους υποψηφίους να διαγωνίζονται εναλλάξ σε μαθήματα προσανατολισμού/κατεύθυνσης.

Υπενθυμίζεται ότι οι Πανελλήνιες 2024 θα ολοκληρωθούν στις 12 Ιουνίου για τα ΓΕΛ ενώ για τα ΕΠΑΛ στι 15 Ιουνίου, και εν συνεχεία τη σκυτάλη των Πανελληνίων θα έχουν μόνο οι μαθητές που δίνουν ειδικά μαθήματα.

Πανελλήνιες 2024: Πώς να υπολογίσετε online τα μόριά σας - Τι ισχύει για ΓΕΛ

Τα Φροντιστήρια Μεθοδικό για την διευκόλυνση των υποψηφίων έχουν ετοιμάσει μια ξεχωριστή online πλατφόρμα υπολογισμού των μορίων τους όπου οι μαθητές μπορούν ανά πάσα στιγμή με λίγα μόλις κλικ, εύκολα και εντελώς δωρεάν να υπολογίσουν τα μόρια που μπορούν να συγκεντρώσουν βάσει του βαθμού που εκτιμούν ότι έγραψαν στο εκάστοτε μάθημα. 

Τα βήματα για να υπολογίστε τα μόριά σας

Ο μαθητής ΓΕΛ μπορεί να κάνει τα εξής:

  • Να επιλέξει την κατεύθυνση / προσανατολισμό του,
  • Να εισάγει τους υποθετικούς βαθμούς που θέλει και
  • Να δει τι μόρια «πιάνει» για κάθε σχολή ξεχωριστά, βάσει των συντελεστών που έχει εκδώσει το Υπουργείο για το 2024 και τον Μέσο Όρο του.
    Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να δει για ποιες Σχολές πληροί τα κριτήρια εισαγωγής, ενδεικτικά, με βάση το 2023 και τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2023.

Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να δει για ποιες Σχολές πληροί τα κριτήρια εισαγωγής, ενδεικτικά, με βάση το 2023 και τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2023.

Πανελλήνιες 2024: Αυτοί είναι οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 για τους υποψηφίους αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου ενώ καθοριστικό ρόλο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αναμένεται να παίξει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικ΄ά τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και τους Συντελεστές ΕΒΕ ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, τόσο αυτών που ορίστηκαν αρχικά όσο και αυτών που έχουν τροποποιηθεί μετά από πρόταση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Συναρμόδιων Υπουργείων, για την συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2024.

Οι συντελεστές αφορούν στην εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής εδώ