Παιδεία

Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων για ψηφιακή εξεταστική, στη σκιά εισαγγελικής παρέμβασης

Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων για ψηφιακή εξεταστική, στη σκιά εισαγγελικής παρέμβασης Φωτογραφία: INTIME
Συνεδριάζουν εκτάκτως οι Πρυτάνεις σήμερα υπό το βάρος των συνεχιζόμενων καταλήψεων που διενεργούν οι φοιτητές εκφράζοντας την αντίθεσή τους στα προωθούμενα σχέδια της κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Οι περισσότερες πανεπιστημιακές σχολές της χώρας βρίσκονται υπό κατάληψη με ορατό πλέον τον κίνδυνο να χαθεί το εξάμηνο. Στην έκτακτη σύνοδό  τους οι πρυτάνεις αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τις εναλλακτικές λύσεις για τη διεξαγωγή της εξεταστικής του χειμερινού εξαμήνου με ένα από τα θέματα να αφορά αν και κατά πόσο είναι εφικτή η διενέργεια εξ αποστάσεως εξεταστικής όπως έχει προτείνει με εγκύκλιό του το Υπουργείο Παιδείας.

Εισαγγελική παρέμβαση για τις καταλήψεις στα πανεπιστήμια

Υπενθυμίζεται ότι κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκίνησε με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών που θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.  

Όπως ανέφερε η έκτακτη σύνοδος των Πρυτάνεων των ελληνικών πανεπιστημίων: «Οι συνεχιζόμενες καταλήψεις πλήττουν την εύρυθμη λειτουργία των πανεπιστημίων και θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, αλλά και το εαρινό εξάμηνο.

Από πλευράς τους οι φοιτητές δηλώνουν αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους και να παλέψουν μέχρι εσχάτων για την αποτροπή ψήφισης και εφαρμογής του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστημίων.