Παιδεία

Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών

Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών
Στο ΣτΕ η διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών Την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου εκδικάζεται το μέτρο της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών στο ΣτΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) .

Το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας βρίσκεται σε εγρήγορση, με τους συνδικαλιστές να καλούν τους καθηγητές να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της Παρασκευής.

Η απόφαση του ΣτΕ θα αποφασίσει εαν οι εκπαιδευτικών που έχουν βγει σε διαθεσιμότητα θα επιστρέψουν στις τάξεις τους. Εαν η απόφαση του ΣτΕ είναι αρνητική οι καθηγητές θα βρεθούν κοντά στην οριστική απόλυση, αφού στις 22 Μαρτίου 2014 λήγει το οκτάμηνο για την προθεσμία μετακίνησης τους σε νέες θέσεις στο δημόσιο.

Στο πλαίσιο της εκδίκασης στο ΣτΕ οι καθηγητές προχωρούν σε 24ωρη απεργία την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου με απόφαση της ΟΛΜΕ.

Με σύνθημα ««Παιδεία – Υγεία – Στέγη - Ρεύμα και Νερό για όλο το λαό» η Ομοσπονδία Καθηγητών Μέσης Εκπαίδευσης δίνει ραντεβού στις 10:30 σε Αθήνα, Προπύλαια και ΣτΕ, όπου θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο από κοινού με την ΠΟΕ-ΟΤΑ για το θέμα της διαθεσιμότητας.

Συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ για την συγκέντρωση στην Αθήνα πούλμαν θα μπορέσει να μεταφέρει όσους θέλουν να παραβρεθούν στο συλλαλητήριο.