Οικονομία

Με διπλάσιο μισθό οι Γάλλοι πληρώνουν φθηνότερο σούπερ μάρκετ - Αποκάλυψη Dnews

Με διπλάσιο μισθό οι Γάλλοι πληρώνουν φθηνότερο σούπερ μάρκετ - Αποκάλυψη Dnews
Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζει να «καλπάζει» η ακρίβεια στη χώρα μας αφού και πάλι αποδεικνύεται ότι οι Έλληνες καταναλωτές πληρώνουν πιο ακριβά τα περισσότερα προϊόντα που πωλούνται στα σούπερ μάρκετ σε αντίθεση με τους υπόλοιπους σε διάφορες άλλες χώρες.

Μετά τη σύγκριση των τιμών με σούπερ μάρκετ της Γερμανίας, το Dnews πραγματοποίησε ακόμα ένα, που αφορά τις τιμές γνωστών προϊόντων, αυτή τη φορά στα σούπερ μάρκετ της Γαλλίας και συγκεκριμένα του Παρισιού. Πόσο στοιχίζουν οι ίδιες «μάρκες» στη χώρα μας και πόσο στην πρωτεύουσα της Γαλλίας;

Μαλακτικό ρούχων: Στην Ελλάδα 11,48 ευρώ, στη Γαλλία 8,70 ευρώ.

lenor382 censored

Δημητριακά: Στην Ελλάδα τα 330 γρ. 4,60 ευρώ, στη Γαλλία τα 550 γρ. 4,69 ευρώ.

dimitriaka383 censored

Σνακ σκύλου: Στην Ελλάδα τα 500 γρ. 3,87 ευρώ, στη Γαλλία 1,75 ευρώ.

Ολόκληρο κοτόπουλο: στην Ελλάδα το κιλό ξεκινά από τα 7,00 ευρώ, στη Γαλλία είναι στα 3,59 ευρώ.

kotopoula383 censored

Στιγμιαίος καφές. Στην Ελλάδα το κιλό κάνει 65,79 ευρώ, στη Γαλλία 48,90 ευρώ.

kafes3783 censored

Σαμπουάν: στην Ελλάδα 20,78 το λίτρο, στη Γαλλία, 19.12 το λίτρο.

shampoo38 censored

Καθαριστικά: Στην Ελλάδα 3,73 ευρώ το λίτρο και στη Γαλλία, 2,15 ευρώ.

Αναψυκτικό χωρίς ζάχαρη: Στην Ελλάδα 1,40 ευρώ το λίτρο, στη Γαλλία 1,14 ευρώ.

cola383 censored

Ηλιέλαιο: Στην Ελλάδα φτάνει τα 4,83 ευρώ το λίτρο στη Γαλλία τα 2,85 ευρώ.

Γάλα: Στην Ελλάδα στοιχίζει το 1,5 λίτρο 2,72 ευρώ, στη Γαλλία τα 2 λίτρα 2,75 ευρώ.

Οι Έλληνες καταναλωτές όπως αναφέρουν στα Dnews, δεν μπορούν να κατανοήσουν πως συμβαίνει αυτό, υποστηρίζοντας πως οι αλυσίδες των σούπερ μάρκετ αλλά και πολλές εταιρίες αισχροκερδούν εις βάρος τους.

«Η ακρίβεια έχει φτάσει στο απροχώρητο. Μας κοροϊδεύουν και οι μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων και οι πολιτικοί. Ανακοινώνουν μέτρα κατά της ακρίβειας που αυτά δεν φτάνουν ποτέ στον καταναλωτή. Δεν επιτρέπεται εδώ είναι πιο ακριβά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες με μεγαλύτερους μισθούς να είναι πιο φθηνά», δηλώνει ο κ. Δήμητρης στο Dnews.

Από την πλευρά του η κα. Μαγδαλινή μένει τα τελευταία δυο χρόνια στο Παρίσι, ενώ πριν ζούσε σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Η ίδια λέει στο Dnews πως οι τιμές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σούπερ μάρκετ είναι οι πιο ακριβές.

«Λόγω της δουλειάς έχω μείνει σε αρκετές χώρες. Πραγματικά απορώ πως είναι δυνατόν στη χώρα μας και με τις συνθήκες που ζει ο κόσμος, με χαμηλούς μισθούς, με την ανεργία να είναι στα ύψη, πως όλα τα προϊόντα και κυρίως βασικά αγαθά να είναι τόσο ακριβά. Δεν υπάρχει κανένας έλεγχος, οι εταιρίες ξεκάθαρα αισχροκερδούν», καταλήγει.