Οικονομία

Με «άνοιξε - κλείσε» οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο

Με «άνοιξε - κλείσε» οι αιτήσεις για το Κοινωνικό Τιμολόγιο
Από χτες το πρωί άνοιξαν οι αιτήσεις για το κοινωνικό τιμολόγιο ενώ λίγο αργότερα η ΗΔΙΚΑ «έκλεισε» την πλατφόρμα για αναβάθμιση.

Με προβλήματα και «άνοιξε - κλείσε» συνεχίζονται οι αιτήσεις στην ΗΔΙΚΑ για το κοινωνικό τιμολόγιο. Από χτες το πρωί άνοιξαν οι αιτήσεις, το μεσημέρι υπήρξαν προβλήματα ενώ, το απόγευμα συνεχίστηκαν πάλι με προβλήματα.

Μπαίνοντας στην ΗΔΙΚΑ και θέλοντας κάποιος να κάνει αίτηση για το κοινωνικό τιμολόγιο τονίζεται πως:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Οι αιτήσεις του ΚΟΤ και του Μητρώου Ευάλωτων Πελατών ελέγχονται βάσει:

Της φορολογικής δήλωσης 2022, όσον αφορά εισοδήματα και σύνθεση νοικοκυριού.

Της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2022), όσον αφορά ακίνητη περιουσία.

Οι πολίτες οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση από την 31/08/2023, και πριν την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ 2023, και οι οποίοι έχουν μεταβολές στην ακίνητη περιουσία τους μέσα στο 2022 (εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ 2023), μπορούν αν θέλουν, να κάνουν νέα αίτηση, η οποία θα ελεγχθεί, όσον αφορά την ακίνητη περιουσία, βάσει της τελευταίας εκκαθάρισης ΕΝΦΙΑ (2023).

Υπενθυμίζεται ότι:

Οι πολίτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν εντός του έτους (αφού πρώτα ακυρώσουν ήδη υπάρχουσα υποβληθείσα αίτηση).
Με την παρέλευση διμήνου από τη λήξη της διορίας υποβολής φορολογικών δηλώσεων (από 31/08/2023 έως και 31/10/2023), όσοι από τους εν ενεργεία δικαιούχους δεν έχουν υποβάλλει νέα αίτηση, θα απενταχθούν αυτόματα από το ΚΟΤ.