Οικονομία

ΑΣΕΠ: Μέχρι πότε τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή

ΑΣΕΠ: Μέχρι πότε τα αποτελέσματα για τις προσλήψεις στην Ειδική Αγωγή
Μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες για 80.000 θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής όπως δήλωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου.

Ο πρόεδρος το ΑΣΕΠ, προ ημερών, είχε δηλώσει σε συνέντευξη του απαντώντας στο κίνδυνο της μη έγκαιρης κατάρτισης των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής έτσι ώστε να γίνουν οι προσλήψεις αναπληρωτών για το νέο σχολικό έτος σύμφωνα με τις εξαγγελίες του υπουργείου Παιδείας

«Εκείνο που μπορώ να πω είναι πως έχουμε επίγνωση του προβλήματος και της αγωνίας των 80.000 υποψηφίων. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μη φτάσουμε στο τέλος Αυγούστου.

Είμαι πάντως βέβαιος ότι κανείς υποψήφιος δεν θέλει να εκδοθούν -χάριν της ταχύτητας- λάθος αποτελέσματα και να κινδυνεύσει να αδικηθεί. Αλήθεια, φαντάζεστε να έχουμε ανατροπές στη μέση της σχολικής χρονιάς μετά από ενστάσεις;», είχε πει.

«Αλλά να πω και κάτι ακόμη: δεν πρέπει να ξεχνάμε τον πυρήνα του προβλήματος. Και η πηγή είναι πως η εκπαίδευση είναι ο μόνος τομέας στον οποίο καλούμαστε, ως ΑΣΕΠ, να κατατάξουμε όλους τους υποψηφίους. Σε όλες τις άλλες διαδικασίες κατατάσσουμε μόνο τον αναγκαίο για τη στελέχωση των κενών θέσεων αριθμό υποψηφίων.

Εάν αυτό ίσχυε και στην Παιδεία, δεν θα εξετάζαμε τους φακέλους και των 80.000 υποψηφίων αλλά μόνο των μονίμων και των αναπληρωτών (όσοι αναπληρωτές εκτιμάται ότι θα χρειασθούν), μειώνοντας ουσιαστικά τον απαιτούμενο χρόνο. Θα πρέπει όσοι εμπλέκονται στα εκπαιδευτικά ζητήματα να αναρωτηθούν γιατί πρέπει να γίνεται αυτό» σημείωνε.

Χθες ωστόσο, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, Θάνος Παπαϊωάννου. μέχρι τα μέσα Αυγούστου θα βγουν οι προσωρινοί πίνακες για 80.000 θέσεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής .