Τα Χριστούγεννα, η μαγεία βρίσκεται στις μικρές λεπτομέρειες και στις γεύσεις που ζεσταίνουν την καρδιά. Η σούπα βελουτέ κάστανο με τραγανό μπέικον είναι η απόλυτη επιλογή για να ξεκινήσετε το γιορτινό σας τραπέζι με κομψότητα και γεύση. Κρεμώδης, αρωματική και ταυτόχρονα πλούσια σε γεύση, αυτή η σούπα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας και θα φέρει τη θαλπωρή των Χριστουγέννων στο πιάτο. Το μυστικό της επιτυχίας είναι η σωστή επιλογή των κάστανων – φρέσκων ή προμαγειρεμένων – και η αργή μαγειρική για να απελευθερωθεί όλη η γλυκύτητα τους. Το μπέικον προσθέτει την απαραίτητη τραγανότητα και αλμυρή αντίθεση, κάνοντας τη σούπα ακόμα πιο δελεαστική.
Συμβουλές για επιτυχία:
Καθαρισμός κάστανων: Αν χρησιμοποιείτε φρέσκα κάστανα, χαράξτε τα πριν τα βράσετε για να αποφύγετε να “σκάσουν”.
Μαρινάρισμα: Λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γάλακτος ενισχύουν την κρεμώδη υφή.
Ρύθμιση γεύσης: Προσθέστε αλάτι και πιπέρι σταδιακά, ώστε να μην καλύψετε τη φυσική γλυκύτητα των κάστανων.
Μπέικον: Τηγανίστε το ξεχωριστά μέχρι να γίνει τραγανό και προσθέστε το πάνω στη σούπα λίγο πριν σερβίρετε, για να παραμείνει τραγανό.
Σερβίρισμα: Σερβίρετε ζεστή με λίγο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο θυμάρι για αρωματική πινελιά.
Η σούπα αυτή είναι ιδανική για να ανοίξει ένα γιορτινό γεύμα, γιατί συνδυάζει την πολυτέλεια με την οικειότητα και την παράδοση με μια μοντέρνα νότα. Το τραγανό μπέικον πάνω από την κρεμώδη υφή του κάστανου δημιουργεί ένα μοναδικό παιχνίδι γεύσεων που θα σας κάνουν να ξεκινήσετε το χριστουγεννιάτικο δείπνο με ενθουσιασμό.
H παραδοσιακή συνταγή
2 κρεμμύδια 2 καρότα 1 πράσο 2 σκ. σκόρδο 1200 γρ. πατάτες λαχανικών ή ζωμό λαχανικών 1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα 100 γρ. μπέικον 200 γρ. λευκό κρασί αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο 1 φύλλο δάφνης 5 κλ. θυμάρι 500 γρ. κάστανα 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% 100 γρ. βούτυρο
{https://exchange.glomex.com/video/v-cxtxdly93ryx?integrationId=40599y14juihe6ly}



























