Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Dnews
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ
  • ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΔΙΕΘΝΗ
  • ΠΑΙΔΕΙΑ
  • ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ENTERTAINMENT
  • NEWS IN ENGLISH
Games
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Life 20.12.2025 06:50 UPD 20.12.2025 06:50

Γαλοπούλα γεμιστή: Παραδοσιακή συνταγή

Image of Newsroom Newsroom
Γαλοπούλα γεμιστή: Παραδοσιακή συνταγή Φωτογραφία: Claudio Schwarz/Unsplash
Η παραδοσιακή γεμιστή γαλοπούλα είναι πλούσια, αρωματική και απολύτως γιορτινή ακριβώς όπως αρμόζει στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι.

Η γεμιστή γαλοπούλα είναι αδιαμφισβήτητα το απόλυτο πιάτο του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Με πλούσια γέμιση, αρώματα μπαχαρικών και σωστό ψήσιμο, μετατρέπεται στο κεντρικό πιάτο που ενώνει όλη την οικογένεια γύρω από το τραπέζι.

Το κρέας της γαλοπούλας κατέχει ξεχωριστή θέση στην ελληνική αλλά και στη διεθνή γαστρονομική παράδοση, ιδιαίτερα τις ημέρες των Χριστουγέννων. Πρόκειται για ένα λευκό κρέας υψηλής διατροφικής αξίας, που συνδυάζει πλούσια γεύση με χαμηλά λιπαρά, γεγονός που το καθιστά ιδανικό τόσο για γιορτινά τραπέζια όσο και για πιο ισορροπημένη διατροφή. Η γαλοπούλα είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, βιταμινών του συμπλέγματος Β και σημαντικών ιχνοστοιχείων, όπως ο ψευδάργυρος και το σελήνιο, που συμβάλλουν στη σωστή λειτουργία του οργανισμού.

{https://exchange.glomex.com/video/v-cp3zbhqa6ewp?integrationId=40599y14juihe6ly}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γαλοπούλα ψητή με δεντρολίβανο και πορτοκάλι - Η συνταγή που θα λατρέψετε

Γαλοπούλα ψητή με δεντρολίβανο και πορτοκάλι - Η συνταγή που θα λατρέψετε

Life 25.12.2024 08:13
Γαλοπούλα: 3 συνταγές με διαφορετική γέμιση για εγγυημένη επιτυχία στο ρεβεγιόν

Γαλοπούλα: 3 συνταγές με διαφορετική γέμιση για εγγυημένη επιτυχία στο ρεβεγιόν

Life 21.12.2024 07:51
ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Οι αγορές, η προετοιμασία και τα περισσεύματα

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Οι αγορές, η προετοιμασία και τα περισσεύματα

Ελλάδα 18.12.2025 20:02

Παρά τη φήμη της ως «δύσκολου» κρέατος στο μαγείρεμα, η γαλοπούλα, όταν προετοιμαστεί σωστά, γίνεται ζουμερή, αρωματική και ιδιαίτερα απολαυστική. Το μυστικό βρίσκεται στην επιλογή ποιοτικού κρέατος, στη σωστή μαρινάδα και στο υπομονετικό ψήσιμο σε χαμηλή θερμοκρασία. Η ήπια γεύση της λειτουργεί ως ιδανική βάση για πλούσιες γεμίσεις με φρούτα, ξηρούς καρπούς, μυρωδικά και μπαχαρικά, τα οποία αναδεικνύουν το άρωμά της χωρίς να το καλύπτουν.

Γι’ αυτό και η γεμιστή γαλοπούλα έχει συνδεθεί άρρηκτα με το χριστουγεννιάτικο τραπέζι: συμβολίζει την αφθονία, τη θαλπωρή και τη χαρά της οικογενειακής συνάντησης. Είναι το πιάτο που στέκεται στο κέντρο του τραπεζιού, όχι μόνο για τη γεύση του, αλλά και για τη δύναμη της παράδοσης που κουβαλά. Κάθε κομμάτι της, τρυφερό και μυρωδάτο, αποτελεί μια υπενθύμιση ότι το καλό φαγητό είναι πάνω απ’ όλα πράξη αγάπης και φροντίδας.

ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΕ 2'

Όσα πρέπει να ξέρετε
για να ξεκινήσετε τη μέρα σας.

* Με την εγγραφή σας στο newsletter του Dnews, αποδέχεστε τους σχετικούς όρους χρήσης

{https://exchange.glomex.com/video/v-cxwb5157tvhd?integrationId=40599y14juihe6ly}

Υλικά

1 γαλοπούλα 4–5 κιλών

80 γρ. βούτυρο

1 ποτήρι λευκό κρασί

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Αλάτι, πιπέρι

Λίγο ελαιόλαδο

Υλικά για τη γέμιση

500 γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος)

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο

1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα

½ φλιτζάνι κουκουνάρι

½ φλιτζάνι σταφίδες

1 μήλο ψιλοκομμένο

1 πορτοκάλι (ξύσμα)

Κανέλα, γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα. Ρίχνουμε το ρύζι, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και το μήλο, ανακατεύουμε καλά και αρωματίζουμε με τα μπαχαρικά και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τη γέμιση να πιει τα υγρά της χωρίς να μαλακώσει εντελώς.

Αλατοπιπερώνουμε τη γαλοπούλα εσωτερικά και εξωτερικά και τη γεμίζουμε. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες ή σπάγκο. Αλείφουμε την επιφάνεια με βούτυρο, ρίχνουμε το κρασί και τον χυμό πορτοκαλιού στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 3–3,5 ώρες, σκεπάζοντας με αλουμινόχαρτο στο μεγαλύτερο μέρος του ψησίματος. Προς το τέλος, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο για να ροδίσει καλά.

{https://exchange.glomex.com/video/v-cgmmak29ch2h?integrationId=40599y14juihe6ly}

Μυστικά και συμβουλές επιτυχίας

  • Βγάλτε τη γαλοπούλα από το ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα πριν το ψήσιμο για να ψηθεί ομοιόμορφα.
  • Μην παραγεμίζετε τη γαλοπούλα, γιατί το ρύζι φουσκώνει.
  • Ραντίζετε τακτικά με τα υγρά του ταψιού για ζουμερό αποτέλεσμα.
  • Αν δείτε ότι στεγνώνει, προσθέστε ζεστό ζωμό ή νερό, ποτέ κρύο.
  • Αφήστε τη γαλοπούλα να ξεκουραστεί 15–20 λεπτά πριν το κόψιμο.

{https://exchange.glomex.com/video/v-bqnnfuikhgwp?integrationId=40599y14juihe6ly}

# TAGS

  • ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΠΕΖΙ
  • ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΡΕΒΕΓΙΟΝ
  • ΣΥΝΤΑΓΗ
Δες όλες τις ειδήσεις και τα νέα τη στιγμή που συμβαίνουν
Αυξήσεις στην ΕΥΔΑΠ: Διπλασιάζεται το πάγιο ύδρευσης, νέο πάγιο αποχέτευσης - Παραδείγματα

Αυξήσεις στην ΕΥΔΑΠ: Διπλασιάζεται το πάγιο ύδρευσης, νέο πάγιο αποχέτευσης - Παραδείγματα

Σφοδρές αντιδράσεις για τη ρύθμιση των δανείων σε ελβετικό φράγκο

Σφοδρές αντιδράσεις για τη ρύθμιση των δανείων σε ελβετικό φράγκο

ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα στα ΑΤΜ τα χρήματα από τα επιδόματα σήμερα

ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα στα ΑΤΜ τα χρήματα από τα επιδόματα σήμερα

Εικονικά τιμολόγια: Πότε η φορολογική διοίκηση δεν δέχεται την «καλή πίστη»

Εικονικά τιμολόγια: Πότε η φορολογική διοίκηση δεν δέχεται την «καλή πίστη»

Γιατί χωρίς δήλωση ανάλωσης κεφαλαίου οι τεκμαρτές δαπάνες δεν «σβήνουν»

Γιατί χωρίς δήλωση ανάλωσης κεφαλαίου οι τεκμαρτές δαπάνες δεν «σβήνουν»

Νέα προγράμματα COSMOTE BUSINESS GIGAMAX για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Νέα προγράμματα COSMOTE BUSINESS GIGAMAX για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Το MOMUS Air αλλάζει την εμπειρία του ταξιδιού στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Το MOMUS Air αλλάζει την εμπειρία του ταξιδιού στο Αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης

Ένα σύγχρονο CRM είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση ισχυρότερων πελατειακών σχέσεων

Ένα σύγχρονο CRM είναι απαραίτητο για την οικοδόμηση ισχυρότερων πελατειακών σχέσεων

Οι γιορτές πλησιάζουν και ψάχνεις δώρα με νόημα; Υπάρχει τρόπος – και είναι πιο απλός απ’ όσο νομίζεις

Οι γιορτές πλησιάζουν και ψάχνεις δώρα με νόημα; Υπάρχει τρόπος – και είναι πιο απλός απ’ όσο νομίζεις

Φέτος, χάρισε στον εαυτό σου ένα δώρο που κρατά όλο τον χρόνο

Φέτος, χάρισε στον εαυτό σου ένα δώρο που κρατά όλο τον χρόνο

Συναγερμός για τη «σούπερ γρίπη» σε Ελλάδα και Ευρώπη - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Συναγερμός για τη «σούπερ γρίπη» σε Ελλάδα και Ευρώπη - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Η «ανεξέλεγκτη» πλευρά της δωρεάς σπέρματος και το ηθικό... ναρκοπέδιο

Η «ανεξέλεγκτη» πλευρά της δωρεάς σπέρματος και το ηθικό... ναρκοπέδιο

Πώς η Βιο-Ακαδημία της DEMO επανασυστήνει τη βιοτεχνολογική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Πώς η Βιο-Ακαδημία της DEMO επανασυστήνει τη βιοτεχνολογική εκπαίδευση στην Ελλάδα

Ρολό χοιρινό με κάστανα - Η απόλυτη συνταγή για ρεβεγιόν Χριστουγέννων

Ρολό χοιρινό με κάστανα - Η απόλυτη συνταγή για ρεβεγιόν Χριστουγέννων

Net billing και έλλειψη ηλεκτρικού χώρου φρενάρουν τις ενεργειακές κοινότητες

Net billing και έλλειψη ηλεκτρικού χώρου φρενάρουν τις ενεργειακές κοινότητες

Optimus Energy: Αντίθετη στην παράταση της 60λεπτης διασυνοριακής ενδοημερήσιας αγοράς

Optimus Energy: Αντίθετη στην παράταση της 60λεπτης διασυνοριακής ενδοημερήσιας αγοράς

Τέλη ΑΠΕ 41,2 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ και νοικοκυριά - 79% από αιολικά, αυξάνονται τα φωτοβολταϊκά

Τέλη ΑΠΕ 41,2 εκατ. ευρώ σε ΟΤΑ και νοικοκυριά - 79% από αιολικά, αυξάνονται τα φωτοβολταϊκά

Έξυπνα δίκτυα ηλεκτρισμού, πράσινα λεωφορεία και ΑΠΕ: Τα έξι ελληνικά έργα που χρηματοδοτεί το Modernisation Fund της ΕΕ

Έξυπνα δίκτυα ηλεκτρισμού, πράσινα λεωφορεία και ΑΠΕ: Τα έξι ελληνικά έργα που χρηματοδοτεί το Modernisation Fund της ΕΕ

Έρχεται νέο πρόγραμμα ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης με επιδότηση έως και 90% της δαπάνης

Έρχεται νέο πρόγραμμα ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης με επιδότηση έως και 90% της δαπάνης

Στις ράγες το έργο των 322 εκατ. ευρώ του ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό Καρπερή- Κομοτηνή

Στις ράγες το έργο των 322 εκατ. ευρώ του ΔΕΣΦΑ για τον αγωγό Καρπερή- Κομοτηνή

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Μόνος στο σπίτι» μαδάει την ...μαργαρίτα για τις εκλογές!

Παιχνίδια Εξουσίας 07:33

«Καλησπέρα στον... κανέναν»: Ο Σπανούλης ήταν μόνος του στη συνέντευξη Τύπου της Μονακό

Αθλητισμός 07:32

Μπαράζ Αμερικανικών επιδρομών εναντίον του ISIS στη Συρία

Διεθνή 07:26

Έρχονται νέες πληρωμές: Ποιοι δικαιούχοι πάνε ΑΤΜ

Οικονομία 07:12

Δημοσκοπήσεις: Ένας…Πιερρακάκης δεν φέρνει την άνοιξη για τη ΝΔ

Πολιτική 07:09

Η Ντόρα δικαιώνει Παπαχελά- Αλαφούζο

Opinions 07:08
Όλες Οι Ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΟΠΕΚΑ: Τι ώρα στα ΑΤΜ τα χρήματα από τα επιδόματα σήμερα

Οικονομία 08:12

Οι πληρωμές που γεμίζουν τα ΑΤΜ σήμερα

Οικονομία 08:47

Δύο κακοκαιρίες προ των πυλών: «Θα είναι οι πιο βροχερές ημέρες» - Τι ισχύει για Αττική

Ελλάδα 09:47

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Νέο κύμα κακοκαιρίας θα σαρώσει τη χώρα – Τα χιόνια θα κατέβουν πιο χαμηλά

Ελλάδα 08:24

Netflix: H σειρά - έκπληξη που κάνει χαμό και ο «Άρχοντας» της καρδιάς μας

Entertainment 11:08
Ειδήσεις από την Περιφέρεια - σε συνεργασία με τα μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα της Περιφέρειας

# HOT TOPICS

  • ΚΑΙΡΟΣ
  • ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΤΙΜΕΣΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

αναλύσεις & ρεπορτάζ
από την συντακτική ομάδα τουDnews

ΤΙΜΕΣ ΡΕΥΜΑ ΤΙΜΕΣ ΦΥΣ. ΑΕΡΙΟ

Σχετικά Άρθρα

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Οι αγορές, η προετοιμασία και τα περισσεύματα

ΕΦΕΤ: Τι πρέπει να προσέξουμε στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Οι αγορές, η προετοιμασία και τα περισσεύματα

Ελλάδα 18.12.2025 20:02
Χριστόψωμο: Πότε το φτιάχνουμε και πώς

Χριστόψωμο: Πότε το φτιάχνουμε και πώς

Life 19.12.2025 06:41
Πιο ακριβά θα στοιχίσει το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Αναλυτικά η σύγκριση τιμών με πέρυσι

Πιο ακριβά θα στοιχίσει το φετινό χριστουγεννιάτικο τραπέζι - Αναλυτικά η σύγκριση τιμών με πέρυσι

Οικονομία 18.12.2025 10:12
Χριστούγεννα 2025: Πώς να διαλέξετε γαλοπούλα – Τα μυστικά για ζουμερό κρέας

Χριστούγεννα 2025: Πώς να διαλέξετε γαλοπούλα – Τα μυστικά για ζουμερό κρέας

Life 17.12.2025 15:02

NETWORK

Συναγερμός για τη «σούπερ γρίπη» σε Ελλάδα και Ευρώπη - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Συναγερμός για τη «σούπερ γρίπη» σε Ελλάδα και Ευρώπη - Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

healthstat.gr 12.20.2025 - 06:20
Η «ανεξέλεγκτη» πλευρά της δωρεάς σπέρματος και το ηθικό... ναρκοπέδιο

Η «ανεξέλεγκτη» πλευρά της δωρεάς σπέρματος και το ηθικό... ναρκοπέδιο

healthstat.gr 12.20.2025 - 06:07
ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση 0,3% στο Γενικό Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο

ΕΛΣΤΑΤ: Οριακή αύξηση 0,3% στο Γενικό Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Οκτώβριο

ienergeia.gr 12.19.2025 - 14:09
Η διασύνδεση Κρήτης - Αττικής έσβησε τα φουγάρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη

Η διασύνδεση Κρήτης - Αττικής έσβησε τα φουγάρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη

ienergeia.gr 12.19.2025 - 15:17
Κερδίζοντας σταθερά όλο τον χρόνο με την Χριστουγεννιάτικη προσφορά της Volton

Κερδίζοντας σταθερά όλο τον χρόνο με την Χριστουγεννιάτικη προσφορά της Volton

ienergeia.gr 12.19.2025 - 14:50
Η Coral Gas με το Magic Diabetes Bus «#parea, για τον διαβήτη» στον Ασπρόπυργο

Η Coral Gas με το Magic Diabetes Bus «#parea, για τον διαβήτη» στον Ασπρόπυργο

healthstat.gr 12.19.2025 - 21:54
Ρολό χοιρινό με κάστανα - Η απόλυτη συνταγή για ρεβεγιόν Χριστουγέννων

Ρολό χοιρινό με κάστανα - Η απόλυτη συνταγή για ρεβεγιόν Χριστουγέννων

healthstat.gr 12.20.2025 - 06:44
ΠΚΜ: Αρνητική γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική μελέτη σχετικά με το σχέδιο δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης

ΠΚΜ: Αρνητική γνωμοδότηση για την περιβαλλοντική μελέτη σχετικά με το σχέδιο δικτύου μονάδων ενεργειακής αξιοποίησης

ienergeia.gr 12.19.2025 - 15:43
Dnews

ΟΠΙΝΙΟΝ ΠΟΣΤ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ Α.Ε. "OPINIONPOST" Διεύθυνση: Ιπποκράτους 2, Αθήνα, 10679, Ελλάδα
ΑΦΜ: 800961697 - ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ Αττικής
ΑΡ. ΓΕΜΗ: 145803601000
Τηλ: 210 3608484
E-mail: info@dnews.gr

Domain name: Dnews.gr (Dikaiologitika.gr)
Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθύνων Σύμβουλος: Νίκος Ανδριόπουλος (andriopoulos@opinion-post.gr)
Ιδιοκτησία: OPINIONPOST A.E. - Μέτοχοι: ENERGY REGISTER Α.Ε. / Ανδριόπουλος Νικόλαος
Δικαιούχος Domain: OPINIONPOST A.E. - Διαχειριστής Domain: Σωτήρης Μπέσκος
Διευθυντής Ιστοσελίδας: Παναγιώτης Ευθυμιάδης
Διευθυντής Σύνταξης: Κώστας Σαρρηκώστας

  • ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
  • ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
  • ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  • COOKIES
  • ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ
  • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Μέλος ΕΝΕΔ

Copyright © 2011 - 2025 OpinionPost S.A. All rights reserved.

Developed by Nuevvo.

ΜΕΛΟΣ #242054 Μ.Η.Τ. Μέλος #242054 του Μ.Η.Τ.
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Διεθνή
  • Life
  • Παιδεία
  • Υγεία
  • Αθλητισμός
  • Επιστήμη
  • Επιχειρήσεις
  • Θέσεις Εργασίας
  • Ο Πληροφοριοδότης
  • Παιχνίδια Εξουσίας
  • Τεχνολογία
  • Auto - Moto
  • Entertainment
  • Market Maven
  • News In English
  • Opinions
  • Ειδήσεις Από Την Περιφέρεια
  • Όλες οι Ειδήσεις
Games