Την περίοδο της νηστείας οι επιλογές στα γλυκά με σοκολάτα είναι λίγο πιο περιορισμένες, ωστόσο, η παρακάτω συνταγή είναι εδώ για να σας «σώσει» και θα την λατρέψετε τόσο, που θα την φτιάχνετε και εκτός νηστείας.
Συνταγή για νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας
Υλικά:
- 750 γρ digestive
- 2 κτσ μαρμελάδα φράουλα
- 250 γρ νερό
Για την κρέμα σοκολάτας:
- 200 γρ. νερό
- 120 γρ. κορν φλάουρ
- 80 γρ. κακάο σκόνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 2 βανιλίνες
- 200 γρ. κουβερτούρα
Για το στόλισμα:
- 400 γρ vegan bitter πραλίνα φουντουκιού με σοκολάτα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε την μαρμελάδα φράουλα μαζί με το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά η μαρμελάδα.
- Βουτάμε ένα - ένα τα μπισκότα digestive και τα στρώνουμε σε ένα ταψί 25χ30 εκατοστά.
- Κόβουμε με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια την κουβερτούρα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, το κακάο, το κορν φλάουρ, την ζάχαρη, τις βανιλίνες και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε και την κουβερτούρα ανακατεύοντας πολύ καλά το μείγμα.
- Ρίχνουμε την μισή ποσότητα της κρέμας πάνω από τα μπισκότα την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την επόμενη στρώση.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα, την στρώνουμε ομοιόμορφα και συνεχίζουμε με την 3η και τελευταία στρώση των μπισκότων.
- Σε έναν φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε την νηστίσιμη bitter πραλίνα σοκολάτας (για να γίνει ρευστή και να μπορέσουμε να την δουλέψουμε) και την ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα.
- Στρώνουμε ομοιόμορφα και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
- Κόβουμε σε κομμάτια και το πιο νόστιμο και νηστίσιμο γλυκό ψυγείου σοκολάτας είναι έτοιμο να το απολαύσετε.






























