Life

Φεστιβάλ Καννών: Πρεμιέρα για την αυτοχρηματοδοτούμενη ταινία του Κόπολα «Megalopolis»

Φεστιβάλ Καννών: Πρεμιέρα για την αυτοχρηματοδοτούμενη ταινία του Κόπολα «Megalopolis» Φωτογραφία: EPA/ SEBASTIEN NOGIER
Το εξαιρετικά μεγαλόπνοο έργο του Κόπολα ήταν η πιο πολυαναμενόμενη προβολή στο φετινό Φεστιβάλ των Καννών.

Η Κρουαζέτ συνεχίζει να υποδέχεται τα σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας 7ης τέχνης. Ένα από αυτά, ο Φράνσις Φορντ Κόπολα που παρουσίασε σήμερα στο Φεστιβάλ των Καννών την ταινία του «Megalopolis», ένα εξαιρετικά φιλόδοξο έργο γεμάτο πάθος, που ο 85χρονος σκηνοθέτης στοχάζεται εδώ και δεκαετίες.

Το «Megalopolis» ήταν η πιο πολυαναμενόμενη προβολή για τις φετινές Κάννες και κόστισε στον Κόπολα περίπου 120 εκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για μία ιστορία, που διαδραματίζεται σε μια φουτουριστική Νέα Υόρκη με τον αρχιτέκτονα Adam Driver να έχει ένα όραμα: μια πιο αρμονική μητρόπολη. Στα ταλέντα του περιλαμβάνονται η ικανότητά του να ξεκινά και να σταματά τον χρόνο.

Αν και το «Megalopolis» διαδραματίζεται στο εγγύς μέλλον, έχει διαμορφωθεί ως ρωμαϊκό έπος. Ο χαρακτήρας του Driver ονομάζεται Cesar και η Νέα Υόρκη της ταινίας περιλαμβάνει ένα σύγχρονο Κολοσσαίο.

Στο καστ της ταινίας περιλαμβάνεται η Aubrey Plaza, που υποδύεται την φιλόδοξη τηλεοπτική δημοσιογράφο Wow Platinum, ο Giancarlo Esposito ως δήμαρχος, ο Laurence Fishburne ως οδηγός του Cesar (και τον αφηγητής της ταινίας) και ο Shia LaBeouf ως ένας δυσάρεστος ξάδερφος που ονομάζεται Claudio. Η ταινία είναι αφιερωμένη στην Έλενορ Κόπολα, τη σύζυγο του σκηνοθέτη που πέθανε τον περασμένο μήνα.

{https://www.instagram.com/p/C7Celk4oNOC/?hl=el&img_index=4}

{https://www.instagram.com/p/C7CdsyWIYx2/?hl=el&img_index=2}