Διεθνή

Στη δημοσιότητα σκληρό βίντεο με γυναίκες ομήρους της Χαμάς

Στη δημοσιότητα σκληρό βίντεο με γυναίκες ομήρους της Χαμάς Φωτογραφία: Χ
Όλες οι όμηροι από το βίντεο είναι μέλη των IDF, που απήχθησαν από στρατιωτική βάση του Ισραήλ- Προσοχή σκληρές εικόνες

Οι οικογένειες επτά γυναικών των IDF που απήχθησαν από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου έδωσαν στη δημοσιότητα ένα σκληρό βίντεο ως μέσο πίεσης στην κυβέρνηση Νετανιάχου για την απελευθέρωσή τους. Το βίντεο δείχνει τις γυναίκες ομήρους, όλες μέλη των ισραηλινώ δυνάμεων να στέκονται αρχικά με το πρόσωπο στον τοίχο.

Τα πρόσωπα μερικών είναι μελανιασμένα και άλλα είναι ματωμένα. Το υλικό είχε δημοσιοποιήσει και η Χαμάς, σύμφωνα με το Φόρουμ των Οικογενειών των Ομήρων.

Η μία από τις γυναίκες στο βίντεο η Ori Megidish, απελευθερώθηκε από τις IDF σε ειδική επιχείρηση 23 ημέρες μετά την ομηρία τους. Μία άλλη, η Noa Marciano, σκοτώθηκε ενώ ήταν στη Γάζα και η σορός της επιστράφηκε τον Νοέμβριο στο Ισραήλ. Αλλά οι πέντε από την επτά οι Liri Albag, Karina Ariev, Agam Berger, Daniela Gilboa, και Naama Levy παραμένουν όμηροι.

Η ομάδα των συγγενών το έλαβαν από τους IDF, οι οποίοι επεξεργάστηκαν το βίντεο ώστε να κοπούν οι πιο σκληρές εικόνες.

«Κάθε νέα μαρτυρία για το τι συνέβη στους ομήρους αντηχεί την ίδια τραγική αλήθεια: πρέπει να τους φέρουμε όλους πίσω, τώρα» γράφουν οι οικογένειες των ομήρων.

«Το βίντεο της απαγωγής των γυναικών μελών των IDF είναι μια κλήση αφύπνισης στον πολιτισμένο κόσμο. Πρέπει να καταδικάσουμε αυτές τις ενέργειες και δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε τους ομήρους που κρατούνται αιχμάλωτοι για 229 ημέρες. Αυτό το βίντεο, που καταγράφηκε από τις κάμερες των τρομοκρατών της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, έχει υποστεί επεξεργασία και λογοκρισία για να αποκλείσει τις πιο ανησυχητικές σκηνές. Η ισραηλινή κυβέρνηση και η διεθνής κοινότητα δεν μπορούν να χάσουν καμία άλλη στιγμή, πρέπει να επιστρέψουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σήμερα» σχολιάζουν οι οικογένειες στην ανάρτησή τους.

Οι γυναίκες όμηροι που απεικονίζονται απήχθησαν από την Χαμάς από τη στρατιωτική βάση του Nahal Oz.

{https://twitter.com/bringhomenow/status/1793297846529118623}