Διεθνή

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές ανακοινώνει ο Ρίσι Σούνακ - Στις 4 Ιουλίου

Βρετανία: Πρόωρες εκλογές ανακοινώνει ο Ρίσι Σούνακ - Στις 4 Ιουλίου
Ο Ρίσι Σούνακ ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο για το σχέδιό του για πρόωρες εκλογές.

Ο Ρίσι Σούνακ αναμένεται να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στη Βρετανία, οι οποίες πιθανότατα θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου.

Αυτή την ώρα ο Βρετανός πρωθυπουργός ενημερώνει το υπουργικό συμβούλιο για τα σχέδιά του και αμέσως μετά αναμένονται οι ανακοινώσεις του, στη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, το επικρατέστερο σενάριο είναι ότι οι πρόωρες εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου, ενώ το κοινοβούλιο θα διαλυθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Νωρίτερα σήμερα, ο Στέφεν Φλιν του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας, ρώτησε τον Ρίσι Σούνακ στη Βουλή αν σκοπεύει να προκηρύξει εκλογές, ζητώντας του μια ξεκάθαρη απάντηση.

«Spoiler alert, θα γίνουν εκλογές το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς», του απάντησε ο πρωθυπουργός, στη μοναδική δήλωση που έκανε σήμερα για την ημερομηνία των εκλογών. Το δεύτερο εξάμηνο ξεκινά την 1η Ιουλίου.

Λίγη ώρα αργότερα, φούντωσαν ξανά οι φήμες για πρόωρες εκλογές, καθώς έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Κάμερον, επέστρεψε νωρίτερα από την επίσκεψη στην Αλβανία για να παραστεί στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Επίσης, ο υπουργός Άμυνας, Γκραντ Σαπς, καθυστέρησε ταξίδι του στο εξωτερικό, για τον ίδιο λόγο.

{https://www.youtube.com/watch?v=m6gtsarjX74}

Δυσαρέσκεια στους Τόρις για τον Ρίσι Σούνακ

Την ίδια ώρα, φαίνεται πως υπάρχει δυσαρέσκεια από κάποιους Συντηρητικούς για τις πληροφορίες περί πρόωρων εκλογών.

Μάλιστα, έχουν κατατεθεί επιστολές που ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης για τον Ρίσι Σούνακ, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC. Για να γίνουν εκλογές στο κόμμα απαιτείται να καταθέσει επιστολή το 15% των βουλευτών των Συντηρητικών, δηλαδή συνολικά 52, υπενθυμίζει το βρετανικό δίκτυο.

Στέλεχος των Συντηρητικών χαρακτήρισε «τρέλα» τη διεξαγωγή εκλογών τώρα. «Όλοι είναι τρομοκρατημένοι», δήλωσε άλλος. Πολλοί φαίνεται να αιφνιδιάστηκαν, καθώς περίμεναν ότι ο Ρίσι Σούνακ θα έκανε εκλογές το φθινόπωρο.