Διεθνή

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε βοήθεια 350.000 δολαρίων για το νοσοκομείο του Μπαλουκλή

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε βοήθεια 350.000 δολαρίων για το νοσοκομείο του Μπαλουκλή Φωτογραφία: EPA / TURKEY OUT
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ανακοίνωσε την εξασφάλιση αρχικού ποσού ύψους 350.000 δολαρίων που θα διατεθούν άμεσα για την ανοικοδόμηση του νοσοκομείου του Μπαλουκλί.

Την εξασφάλιση ενός αρχικού ποσού ύψους 350.000 δολ. και την άμεση διάθεσή του για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Μπαλουκλί, που υπέστη εκτεταμένες ζημιές από την καταστροφική πυρκαγιά της 4ης Αυγούστου, αλλά και «για την ανακούφιση των ηλικιωμένων και ασθενών αδελφών μας που φιλοξενούνταν στο ίδρυμα», ανακοίνωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, από τον οποίο έγινε δεκτός πριν από λίγη ώρα στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη για το τρίτο προσκυνηματικό ταξίδι που διοργανώνεται αυτή τη χρονιά στα πλαίσια της εκατονταετηρίδας και έγινε δεκτός στο Φανάρι από τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ.Βαρθολομαίο.

Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τον Οικουμενικό Πατριάρχη ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής εξασφάλισε ένα ποσό αρχικά 350.000 δολαρίων για την ανοικοδόμηση του Νοσοκομείου του Μβοηθειπαλουκλή και την ανακούφιση των εκτοπισθέντων μετά από την πυρκαγιά που κατέστρεψε τμήμα του νοσοκομείου πριν από τέσσερις ημέρες.

«Το νοσοκομείο είναι ένα ιστορικό κτίριο και ένα σημαντικό ίδρυμα για τη φροντίδα ηλικιωμένων αδελφών μας που διαμένουν στην Πόλη», δήλωσε ο Σεβασμιώτατος. Επιβεβαιώνοντας μια ανακοίνωση που εξέδωσε την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Ελπιδοφόρος συνέχισε: «Σήμερα με χαρά πληροφορώ τον Παναγιώτατο ότι η Ομογένεια μας ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμά μας για ανακούφιση των πληγέντων και για την ανακαίνιση του νοσοκομείου:

-Το Ταμείο Ηγεσίας των 100 της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει για το σκοπό αυτό 100.000 δολάρια.

- Το Τάγμα του Αγίου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, έχει δεσμεύσει 100.000 δολάρια, ενώ η Φιλόπτωχος αδελφότητα κυριών της Αρχιεπισκοπής έχει δεσμεύσει 50.000 δολάρια.

Επιπλέον, η Αρχιεπισκοπή Αμερικής έχει δεσμεύσει άλλα 100.000 δολάρια για το σκοπό αυτό και αναμένουμε αυτό το ποσό να αυξηθεί μέσω διαφόρων δωρεών».

Ο Σεβασμιώτατος θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες το νοσοκομείο του Μπαλουκλί. Όπως είναι γνωστό, το νοσοκομείο, που βρίσκεται στην περιοχή Zeytinburnu, υπέστη εκτεταμένες ζημιές κατά τη διάρκεια της καταστροφικής πυρκαγιάς στις 4 Αυγούστου 2022.