Ελλάδα

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: «Έμπειροι και αποφασισμένοι» εκτιμά η ΕΛΑΣ

Βόμβα στο υπουργείο Εργασίας: «Έμπειροι και αποφασισμένοι» εκτιμά η ΕΛΑΣ
Σχεδόν 48 ώρες μετά την έκρηξη στην Σταδίου, τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής επιχειρούν να σκιαγραφήσουν το προφίλ των δραστών που τοποθέτησαν τον εκρηκτικό μηχανισμό απέναντι από το υπουργείο Εργασίας.

Συγκεκριμένα, τους περιγράφουν ως αποφασισμένους και έμπειρους, ενώ από την ΕΛΑΣ εκτιμούν πως πρόκειται για δύο άτομα που πήγαν για την έκρηξη στο υπουργείο Εργασίας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο δράστης, σύμφωνα με τις αρχές, κινήθηκε με τα πόδια και πέρασε το πεζοδρόμιο απέναντι στο υπουργείο Εργασίας και άφησε το σακίδιο με τη βόμβα, όπως «βλέπουν» οι Αρχές.

Στη συνέχεια φαίνεται ότι προσπάθησε να διαφύγει με τη βοήθεια ενός η περισσότερων συνεργών, που τον περίμεναν με κάποια μηχανή.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, οι δράστες φαίνεται πως ήθελαν να αποφύγουν τα θύματα και γι' αυτό είχαν σχεδιάσει καλά τις κινήσεις τους, θέλοντας να υπάρξουν μόνο σοβαρές υλικές ζημιές, κάτι που φαίνεται πως πέτυχαν στο υπουργείο Εργασίας, που φαίνεται να ήταν και ο στόχος της επίθεσης.

Το ότι δεν επιθυμούσαν θύματα, δείχνει και το ότι έγιναν δύο προειδοποιητικά τηλεφωνήματα και αποκλείστηκε περιοχή από 00:30 μέχρι 01:30 που εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός.

Η ΕΛΑΣ εξετάζει τις κάμερες ασφαλείας που έχουν καταγράψει τις κινήσεις των δραστών πριν την τοποθέτηση του μηχανισμού αλλά και κατά τη διαφυγή τους.

Όπως φαίνεται, από την ΕΛΑΣ έχει χαρτογραφηθεί η διαδρομή των δραστών και δεν αποκλείεται να υπάρχουν άμεσα αποτελέσματα για το πώς κινήθηκαν οι βομβιστές πριν και μετά την επίθεση.

Παράλληλα δεν αποκλείεται να υπάρχει συσχέτιση με την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού τον Δεκέμβρη στην έδρα των ΜΑΤ στην περιοχή του Ζωγράφου.

Τότε την ευθύνη είχε αναλάβει η «Ένοπλη Προλεταριακή Δικαιοσύνη», πρωτοεμφανιζόμενη επίσης οργάνωση και δεν αποκλείουν οι Αρχές να πρόκειται για τα ίδια άτομα τα οποία αλλάζουν όνομα στην οργάνωση για να θολώνουν τα νερά, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.