Ελλάδα

Μεσολόγγι: Αρχίζει να «σπάει» ο κρεοπώλης; - Επιχειρεί σύνδεση Μπάμπη με αρχαιοκάπηλους

Μεσολόγγι: Αρχίζει να «σπάει» ο κρεοπώλης; - Επιχειρεί σύνδεση Μπάμπη με αρχαιοκάπηλους Φωτογραφία: Intime
Την πληροφορία ότι ο 31χρονος Μπάμπης από το Μεσολόγγι έψαχνε για θησαυρούς, φέρεται να ΄έδωσε κατά την απολογία του ο κρεοπώλης, με με την επισήμανση μάλιστα ότι ήθελε να αγοράσει και μηχάνημα ανίχνευσης

Ο 50χρονος κρεοπώλης που κρατείται στην Ασφάλεια Πατρών και εντός της εβδομάδας αναμένεται να οδηγηθεί και πάλι στην ανακρίτρια, φέρεται να έχει αρχίσει ήδη να «σπάει» επιχειρώντας σύνδεση του δολοφονημένου 31χρονου με κύκλωμα αρχαιοκαπηλείας.

Τους νέους ισχυρισμούς του 50χρονου κρεοπώλη εξετάζουν οι Αρχές μετά την απολογία του στην ανακρίτρια στο Μεσολόγγι, όπου υποστήριξε ότι ο Μπάμπης ήταν κυνηγός θησαυρών και ότι συνεργαζόταν με άλλα δύο άτομα χωρίς να τα κατονομάσει. Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες που παρουσίασε το MEGA στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ο 50χρονος κατά την απολογία του θέλησε να ακυρώσει το κίνητρο που του αποδίδουν σχετικά με τις οικονομικές διαφορές που είχε με το θύμα.

Κυνηγός θησαυρών ο Μπάμπης

Ο ύποπτος επιβεβαίωσε ότι είχε οικονομικές εκκρεμότητες και είχε πράγματι πάρει από τον Μπάμπη 7.500 ευρώ. Ωστόσο, όπως ισχυρίστηκε τα είχε επιστρέψει... Αρχικά 6.500 ευρώ και τα Χριστούγεννα του επέστρεψε τα υπόλοιπα 1.000 ευρώ.

Στη συνέχεια απαντώντας στις ερωτήσεις της ανακρίτριας παραδέχτηκε ότι δεν άφησε τον Μπάμπη εκεί που είχε ισχυριστεί αρχικά, κοντά στα ΤΕΙ άλλα προχώρησαν γιατί του το ζήτησε ο 31χρονος.

Ερώτηση: Για ποιο λόγο στους αστυνομικούς είπατε ότι αφήσατε τον Μπάμπη στον κόμβο ΤΕΙ ;

Απάντηση: Αυτό ήταν η μεγαλύτερη βλακεία που έκανα και το μετανιώνω που δεν το είπα από την αρχή. Οι αστυνομικοί δεν μου είπαν ότι ο Μπάμπης είχε εξαφανιστεί και για αυτό εγώ δεν το θεώρησα σημαντικό.

Σε εκείνο το σημείο ανέφερε και τα εξής: «Εδώ και δύο χρόνια σε συζητήσεις μας μου είχε πει ότι ψάχνει για θησαυρούς, λίρες και τέτοια πράγματα. Ξέρω κιόλας ότι συνεργάζεται με κάποιον από το Αιτωλικό και με κάποιον από το Αγρίνιο, τα ονόματα των οποίων δε μου είπε και ότι είχαν ήδη πάει σε ένα πηγάδι, στην περιοχή των ΤΕΙ κοντά σε μία εκκλησία, το όνομα της οποίας δε θυμάμαι, με μηχάνημα. Ήθελε να αγοράσει ένα μηχάνημα για 1.300 ευρώ, όπως μου είπε».

Η παρουσία του στο σημείο της δολοφονίας και η χρήση ουσιών

Όσον αφορά για τη παρουσία του μια μέρα πριν την εξαφάνιση σε κοντινό σημείο από εκεί που βρέθηκε ο 31χρονος, ο κρεοπώλης ανέφερε τα εξής: «Ναι. Είχα πάει το αυτοκίνητό μου για επισκευή για τα φώτα και ο μηχανικός μου είπε ότι πρέπει να το κινήσω για να φορτίσει η μπαταρία… Δεν έκανα κάτι εκεί απλώς κινούμουν με το αυτοκίνητο».

Όταν μάλιστα είχε ερωτηθεί από την αστυνομία για τον εντοπισμό του στίγματος του κινητού του σε άλλο σημείο από αυτό που ισχυρίζονταν, είχε επικαλεστεί απώλεια μνήμης καθώς είχε προβεί σε χρήση ουσιών και δεν θυμάται.

Βέβαια, μόλις την περασμένη Δευτέρα και πριν ακόμη εντοπιστεί η σορός του Μπάμπη, άλλαξε και αυτόν τον ισχυρισμό στην ανακρίτρια. «Όχι δεν έκανα χρήση ναρκωτικών. Το είπα αυτό στους αστυνομικούς από την πίεση που ένοιωσα για να σταματήσουν τις ερωτήσεις».

Τι ανέφερε την Τρίτη στην ανακρίτρια

Μετά τη μαραθώνια απολογία του στην ανακρίτρια, ο 50χρονος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος.

Σε ό,τι άφορα τη «βόλτα στα φωτοβολταϊκά», ο κατηγορούμενος σημείωσε πως «πήγαμε στον κάμπο του Ευηνοχωρίου, στα φωτοβολταϊκά και παρέλαβα τον Μπάμπη από το σπίτι και κάναμε βόλτα».

Ο Μπάμπης μου είπε: «θα πάμε να συναντήσω κάποιον», δεν μου είπε ποιον, και συνεχίζαμε να κάνουμε βόλτες εκεί.

  • «Καλά δεν ρωτήσατε εσείς για ποιον λόγο κάνετε βόλτες;».
  • «Όχι, δεν τον ρώτησα. Και να τον ρωτούσα δεν θα μου έλεγε. Και μου άρεσε και εμένα που κάναμε βόλτες, γιατί περνούσε η ώρα. Κινηθήκαμε προς τα αριστερά σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά, και κάναμε γύρες».
  • «Μπορείτε να μας δείξετε το σημείο;».
  • «Δεν μπορώ να σας υποδείξω στον χάρτη το σημείο γιατί δεν το θυμάμαι ακριβώς και δεν καταλαβαίνω από τον χάρτη πώς είναι η περιοχή. Η βόλτα κράτησε 40- 45 λεπτά».
  • «Για ποιον λόγο στην Αστυνομία είπατε ότι η βόλτα σας στον κάμπο κράτησε 20 λεπτά;».
  • «Δεν το θυμάμαι ακριβώς γιατί είπα 20 λεπτά στους αστυνομικούς και δεν είχα και το κινητό μου μαζί μου για να βλέπω την ώρα».

Σε ό,τι αφορά την κλήση του προς το Μπάμπη - διάρκειας 12 δευτερολέπτων - ανέφερε πως δεν θυμάται να τον κάλεσε αυτός, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί απέκρυψε από τη μητέρα του Μπάμπη ότι πήγανε μια βόλτα εκεί όταν έψαχνε το παιδί της, είπε:

«Δεν ήξερα ότι είναι αγνοούμενος μέχρι τότε και δεν θεώρησα σημαντικό να το πω ότι πήγαμε βόλτα στα φωτοβολταϊκά».

Ο Μπάμπης είδε τον δολοφόνο του

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αστυνομικών, η δολοφονία έγινε την Πέμπτη 4 Ιανουάριου, λίγη ώρα μετά τις εννέα το βράδυ.

Από την αυτοψία των αστυνομικών, φαίνεται ότι ο Μπάμπης προσπάθησε να κρυφτεί από τον δολοφόνο του μέσα στις καλαμιές. Εκεί, όπως φαίνεται, τον εντόπισε ο δράστης γονατισμένο, τον πυροβόλησε και άφησε το πτώμα στο ίδιο σημείο.

«Ο Μπάμπης ήταν σκυμμένος. Λένε οι πρώτες πληροφορίες ότι έχει βληθεί από την αριστερά πλευρά στην ωμοπλάτη. Θα ‘’μιλήσει’’ το πτώμα», δήλωσε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ν/α Αττικής.

Θα «μιλήσει» το πτώμα

Από την ώρα που εντοπίστηκε νεκρός ο Μπάμπης οι έρευνες της Αστυνομίας στη βαλτώδη περιοχή της Ευαγγελιστρίας δεν έχουν σταματήσει. Στόχος είναι να βρεθούν σημαντικά στοιχεία, όπως γενετικό υλικό, αποτυπώματα και αντικείμενα που θα μπορούσαν να δώσουν ασφαλείς πληροφορίες για το στυγερό έγκλημα.

Οι έρευνες και η ιατροδικαστική εξέταση θα δώσουν απαντήσεις για το αν η σωρός ήταν εκεί από την αρχή ή μεταφέρθηκε, εάν ο Μπάμπης κυνηγήθηκε η προσπάθησε να κρυφτεί και πόσοι τελικά εμπλέκονται στη δολοφονία του. Μη εξαιρουμένων βεβαίως και των πληροφοριών που μπορεί να αποκαλύψει  και το κινητό του Μπάμπη Κούτσικου... αν τελικά βρεθεί από τις Αρχές που το αναζητούν μαζί με το όπλο του θύματος.

Τέλος, πλούσια αναμένονται τα ευρήματα που μπορούν να προσκομιστούν μετά τη λήψη DNA από τον κρεοπώλη, ώστε να γίνει αντιπαραβολή με δείγμα από το σώμα του 31χρονου, ενώ τα ρούχα του έχουν μεταφερθεί εκεί για να εξεταστούν.

Αύριο στο σημείο ναρκαλιευτές του στρατού

Χωρίς αποτέλεσμα είναι, για την ώρα, οι έρευνες για τον εντοπισμό της κυνηγετικής καραμπίνας του 31χρονου Μπάμπη Κούτσικου που βρέθηκε δολοφονημένος στο Μεσολόγγι.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες, στο σημείο της δολοφονίας του 31χρονου Μπάμπη βρέθηκε την Τρίτη φυσίγγιο από κυνηγετικό όπλο.

Πιο αναλυτικά, το φυσίγγιο είναι για αγριογούρουνα - παρόμοιο δηλαδή με αυτό που με το οποίο δολοφονήθηκε το θύμα - κι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε μικρή απόσταση από το σημείο που εντοπίστηκε η σόρος

Το σημαντικό εύρημα μαζί με τις δύο καραμπίνες του κρεοπώλη πρόκειται τώρα να μεταφερθούν στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση. Στόχος είναι να διαπιστωθεί αν το φυσίγγιο έχει σχέση με την δολοφονία του νεαρού κυνηγού.