Ελλάδα

Στα «πράσα» από την ΕΛ.ΑΣ. οίκοι ανοχής για... εκπαιδευτικούς λόγους

Στα «πράσα» από την ΕΛ.ΑΣ. οίκοι ανοχής για... εκπαιδευτικούς λόγους Φωτογραφία: EUROKINISSI
Με την κάλυψη του εκπαιδευτικού φορέα έκαναν τη δουλεία τους οι επιτήδειοι. Στην πραγματικότητα όμως λειτουργούσαν ως οίκοι ανοχής.

Ίδρυσαν λοιπόν μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ), προσελκύοντας ανυποψίαστους σπουδαστές, τους οποίους εξαπατούσαν, όπως προέκυψε από εισαγγελική έρευνα που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 2022 στη Θεσσαλονίκη, με έδρα όμως την Καβάλα. 

Είχε μπει στο στόχαστρο των ερευνών των Αρχών και πιο παλιά, όταν το υπουργείο Παιδείας έκανε μήνυση εναντίον τους.

Είχαν «απλώσει τα πλοκάμια τους» σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, καθώς τον λειτουργούσαν ως δήθεν εργαστήρι σπουδών.

Τα πρόσωπα του οίκου ανοχής είναι μια 59χρονη διαχειρίστρια και νομική εκπρόσωπος, ένας 67χρονος ταμίας και μια 56χρονη πρόεδρος μια 56χρονη.

Όλοι αυτοί δρούσαν κατά παράβαση των διατάξεων που διέπουν τη λειτουργία των εργαστηρίων ελευθέρων σπουδών και αφορούν τον τίτλο τους, την αδειοδότησή τους, τις κτηριακές εγκαταστάσεις, το διδακτικό προσωπικό τους κ.ά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ.

Για να μπορέσουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου, η «εταιρεία» χρησιμοποιούσε παράνομα διάφορα προσωπικά δεδομένα καθηγητών Πανεπιστημίου, που είχαν δήθεν ορισθεί ως μέλη της «Επιστημονικής Επιτροπής Εκπαίδευσης» της εταιρείας.

Κατά τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων, σκοπός τους ήταν να προσποριστούν παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των 120.000 ευρώ.

Εις βάρος της 59χρονης, έχει σχηματιστεί δικογραφία με την κατηγορία των ψευδών εγγράφων, ότι δηλαδή υλοποιούσε προγράμματα σε συνεργασία με πανεπιστήμια και χορηγούσε βεβαιώσεις χώρις την άδεια προφανώς του Υπουργείου Παιδείας.