Ελλάδα

«Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος

«Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία» δηλώνει ο πατέρας Αντώνιος
Την παραπομπή του πατέρα Αντωνίου σε δίκη για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια ζήτησε την Πέμπτη ο εισαγγελέας. «Θέλω να δικαστώ για να φανεί η σκευωρία» δήλωσε.

Νωρίς το απόγευμα, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Δημήτρης Νομικός αφού μελέτησε τη δικογραφία, ζήτησε την παραπομπή σε δίκη του πατέρα Αντώνιου για κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια. Πρόκειται για τις καταγγελίες που είχαν κάνει ένας 14χρονος τότε και ένας 18χρονος για σεξουαλική κακοποίηση σε δομές στον Βόλο και τη Χίο.

Σε δηλώσεις του στο STAR o πατέρας Αντώνιος δήλωσε ότι «Θέλουμε να δικαστούμε για να φανεί το μέγεθος του ψεύδους και της σκευωρίας. Σύντομα θα φανούν οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί αυτής της σκευωρίας που μοναδικό στόχο είχαν την «πειρατική» εισβολή στην Κιβωτό του Κόσμου». 

Μετά την εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών θα αποφασίσει αν ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Κιβωτού, θα λογοδοτήσει στις δικαστικές αρχές για το βαρύ κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια. Το επόμενο διάστημα αναμένεται το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου.

Καταλήγοντας ο εισαγγελικός λειτουργός, ζητά από το δικαστικό συμβούλιο να διατηρηθούν οι περιοριστικοί όροι που είχαν επιβληθεί στον ιδρυτή της Κιβωτού, μετά την απολογία του τον περασμένο Ιούνιο, δηλαδή η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, η εμφάνιση μια φορά το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και η καταβολή εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ.