Το χοιρινό ρολό με πατάτες είναι ένα κλασικό, αγαπημένο πιάτο που συνδυάζει τη ζουμερή γεύση του κρέατος με την απλότητα και τη νοστιμιά των πατάτων.
Η σωστή εκτέλεση εξασφαλίζει ότι το ρολό θα είναι τραγανό απ’ έξω και τρυφερό μέσα, ενώ οι πατάτες θα απορροφήσουν όλα τα αρώματα.
Πόση ώρα χρειάζεται για ψήσιμο
Για να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα, ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος και το βάρος του χοιρινού ρολού:
- Ρολό 1 κιλού: περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C.
- Ρολό 1,5 κιλού: περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.
- Ρολό 2 κιλών: περίπου 2 ώρες.
Προετοιμασία
Κάντε μικρές χαρακιές στο ρολό και αλείψτε με ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μυρωδικά της επιλογής σας (θυμάρι, δεντρολίβανο).
Τοποθετήστε γύρω τις πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια και αλατοπιπερώστε.
Σκεπάστε το ρολό με αλουμινόχαρτο για τα πρώτα 45 λεπτά ψησίματος, ώστε να παραμείνει ζουμερό. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο τα τελευταία 20-30 λεπτά για να ροδίσει.
Με αυτές τις οδηγίες, το χοιρινό ρολό σας θα γίνει πεντανόστιμο και οι πατάτες θα συνοδεύουν ιδανικά το κυρίως πιάτο.
{https://exchange.glomex.com/video/v-cgbksjtatsbd?integrationId=40599y14juihe6ly}




























