Ελλάδα

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Μέχρι πότε θα κρατήσει η ζέστη

eurokinissi eurokinissi
Ο καιρός θα είναι αίθριος σήμερα στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας. Μόνο το απόγευμα μπορεί στα ορεινά να σημειωθούν κάποιες βροχές. Αυτό τονίζει ο μετεωρολόγος, Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Όπως είπε από το μεσημέρι και μετά οι βορειάδες από το ύψος των Κυκλάδων και νοτιότερα θα φτάνει τα 8 μποφόρ, γεγονός που δημιουργεί ευνοϊκό κλίμα για εκδήλωση πυρκαγιάς.

Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 37 βαθμούς στα βόρεια τμήματα, στα δυτικά έως 39 βαθμούς ενώ στις ανατολικότερες περιοχές 36 βαθμούς ενώ σε περιοχές του ανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα φτάσει και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με τα μποφόρ να φτάνουν 6-7. Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε σήμερα πολύ καλές καιρικές συνθήκες. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου.

Για τις επόμενες μέρες τόνισε πως θα είναι ιδιαίτερα ζεστές με την θερμοκρασία θα φτάνει τους 38-40 βαθμούς. Ανάσες δροσιάς θα έχουν οι περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο ενώ, τέλος, οι ψιλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα μέχρι τουλάχιστον και την Κυριακή.