Ελλάδα

Σοκαριστική καταγγελία νεαρής αθλήτριας κωπηλασίας για βιασμό από τον προπονητή της, «με βασανίζει κάθε μέρα»

Σοκαριστική καταγγελία νεαρής αθλήτριας κωπηλασίας για βιασμό από τον προπονητή της, «με βασανίζει κάθε μέρα»
Σοκαριστική η νέα καταγγελία από τον χώρο του αθλητισμού για σεξουαλική κακοποίηση αθλήτριας από προπονητή.

Συγκεκριμένα, αθλήτρια κωπηλασίας καταγγέλλει τον προπονητή της για βιασμό, όταν εκείνη ήταν 16 ετών. Μιλώντας στο Mega, το 18χρονο, πλέον, κορίτσι εξιστόρησε τα όσα βίωσε στα χέρια του προπονητή της.

«Μου έχει καταστρέψει ένα κομμάτι της ζωής μου, κάποια χρόνια της ζωής μου, από τα οποία το μόνο που θα μου μείνει είναι μια μαυρίλα και το μόνο που θέλω είναι να τα διαγράψω από τη μνήμη του μυαλού μου», ανέφερε η αθλήτρια.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, το κορίτσι ανέφερε πως η αποτρόπαια πράξη συνέβη όταν στέφθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στο άθλημά της. «Είναι κάτι που με βασανίζει κάθε μέρα, στον ύπνο μου, όταν κάνω άλλα πράγματα. Όλα τα γεγονότα, ό,τι συνέβη, τον τρόπο που συνέβη το κάθε τι. Νιώθω ότι δεν μπορώ να το ξεπεράσω και να ξεχάσω τι έχει γίνει», είπε η 18χρονη, πλέον, κοπέλα.

Η μητέρα της ανέφερε πως «είπε ότι είναι ερωτευμένος μαζί της, το παιδί αντέδρασε και έδειξε τη δυσφορία του και πως δεν επιθυμεί κάτι τέτοιο. Με έναν τέτοιο άνθρωπο, αναπτύσσεις μια σχέση, σαν γονέας, εμπιστοσύνης, μιλάς καθημερινά μαζί του. Έχει τον ρόλο του πατέρα στην προπόνηση».

Το κορίτσι είπε πως «όλη η συμπεριφορά του προς εμένα γινόταν ολοένα και χειρότερη. Φοβόμουν κάθε μέρα για το πώς θα εξελιχθεί. Ένιωθα κατεστραμμένη, ένιωθα ότι δεν αξίζει να ζω πλέον, με όλα αυτά που γινόντουσαν».

«Αποφάσισα ότι δεν μπορώ να ζω πλέον με αυτόν τον τρόπο και αποφάσισα να μιλήσω στους γονείς μου. Είχα συνειδητοποιήσει πλέον σε τεράστιο βαθμό τον κίνδυνο που διέτρεχα από αυτόν τον άνθρωπο, τον φόβο να τον αντικρίσω», κατέληξε η 18χρονη.

Η μητέρα της, από την πλευρά της, ανέφερε πως ο προπονητής παρακολουθούσε το κορίτσι, καθώς «ήταν κάτω από το σπίτι, ήταν έξω από τον όμιλο». Η μητέρα της 18χρονης μίλησε για τα όσα έζησε η κόρη της όταν ήταν 16 ετών, από τον 38χρονο προπονητή της και ανέφερε πως το παιδί της τής μίλησε πριν ένα χρόνο, με την ίδια να συγκλονίζεται με αυτά που άκουσε.

«Ακριβώς έναν χρόνο πριν, το παιδί αποφάσισε να μου μιλήσει. Κατάλαβα ότι πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά δεν πήγε το μυαλό μου. Ξεκίνησε να μου περιγράφει τι συνέβη με τον προπονητή της. Σοκαρίστηκα, δεν πίστευα αυτά που άκουγα», είπε αρχικά.

«Μας είπε για όλη την κακοποιητική συμπεριφορά, πώς έγινε η πρώτη προσέγγιση, πώς ήρθε ο πρώτος βιασμός όταν ήμασταν με τη μικρή κόρη μας στο νοσοκομείο, σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση που περάσαμε και το σπίτι ήταν σε κατάσταση νοσοκομείου. Ξεκίνησε να μου περιγράφει όλες τις φορές που συνέβη και πώς συνέβη και τις αντιδράσεις της.

Παγωμένη άκουγα όλα όσα μου έλεγε. Της είπα ότι θα είμαστε δίπλα της και ότι θα κάνουμε τα πάντα για να τιμωρηθεί αυτός ο άνθρωπος ώστε κανένα άλλο παιδί να μην περάσει τα ίδια. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις το νόμο στα χέρια σου, από το να ακολουθήσεις τη νόμιμη οδό.

Ο ένας χρόνος που περιμένουμε είναι εφιαλτικός, βασανιστικός. Περάσαμε την γ’ λυκείου που ήταν πέρσι το παιδί σε ψυχιάτρους, αστυνομίες, δικηγόρους, είχε αυτοκτονικές τάσεις, ευτυχώς έχει την κωπηλασία σαν διέξοδο.

Όλα όσα μας έχει περιγράψει είναι ανατριχιαστικά. Πραγματικά, για ένα παιδί που βιώνει κάτι τόσο τραγικό, είναι πράγματα που κανένα παιδί δεν πρέπει να βιώνει έτσι την ερωτική ζωή ενός ανθρώπου πώς ξεκινάνε τα πρώτα βήματα.

Εμείς θέλουμε αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί, να ανακουφιστεί το παιδί μου, να νιώσει τη δικαίωση και ένα ίχνος ανακούφισης», καταλήγει η μητέρα.