Ελλάδα

Επίσημο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αναστολές πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών στις πυρόπληκτες περιοχές

Επίσημο: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αναστολές πληρωμών των ασφαλιστικών εισφορών στις πυρόπληκτες περιοχές Φωτογραφία: EUROKINISSI
Θέμα ημερών είναι το άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αναστολές πληρωμής των ασφαλιστικών εισφορών στις πυρόπληκτες περιοχές.

Η πλατφόρμα για τις αναστολές πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες, καταστροφικές πυρκαγιές αναμένεται να ανοίξει μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Στις περιοχές που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές έχουμε δώσει αναστολές πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ και μια σειρά ρυθμίσεων στις επιχειρήσεις που έχουν πάθει ζημιά. Αναγνωρίζουμε πλήρως πως οι περιοχές όπως η Ρόδος έχουν πάθει πραγματική ζημιά από αυτές τις πυρκαγιές. Μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για τις αναστολές και είδη ισχύουν από σήμερα οι αναστολές πληρωμές στον ΕΦΚΑ. Θα δούμε τι άλλα μέτρα μπορούμε να πάρουμε. Δεν θα αφήσουμε το τουριστικό προϊόν της Ρόδου να πάθει ζημιά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Σημειώνεται πως τα μέτρα δεν ισχύουν μόνο για τη Ρόδο αλλά και άλλες περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές.

Στην συνέντευξή του στο Open ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και σε εργασιακά και συνταξιοδοτικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες.