Ελλάδα

Μαίνεται η φωτιά στη Ρόδο: Δύσκολη η κατάσταση, εντολή εκκένωσης σε τρία χωριά και ένα ξενοδοχείο

intime intime
Δυστυχώς η κατάσταση με τη φωτιά που ξεκίνησε στ' Απόλλωνα βρίσκεται ακόμη εκτός ελέγχου.

Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, όπως γνωστοποιήθηκε και από την Πολιτική Προστασία της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έδωσε εντολή εκκένωσης Ελεούσας, Σαλάκου, Διμυλιάς, ορεινού όγκου Προφήτη Ηλία (Ξεν/χειο Ελαφος).

Επιτάσσονται όλες οι υδροφόρες και τα μηχανήματα έργων
Με ανακοίνωσή του, επίσης, ο δήμαρχος Ρόδου κ. Αντώνης Καμπουράκης γνωστοποίησε πως επιτάσσονται όλα τα μηχανήματα έργων και οι υδροφόρες. Αναφέρει συγκεκριμένα:

Όλα τα μηχανήματα έργου και όλες οι υδροφόρες που βρίσκονται στο νησί της Ρόδου ΕΠΙΤΑΣΣΟΝΤΑΙ για τη συνδρομή τους στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στις περιοχές Απόλλωνα – Λάερμα και Έμπωνα.

Καλούνται όλοι οι ιδιοκτήτες μηχανημάτων έργου και υδροφόρων να κατευθυνθούν στο δρόμο από Απόλλωνα προς Έμπωνα όπου συγκεντρώνονται και συντονίζονται όλα τα οχήματα.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της κοινότητας Ιαλυσού κ. Στεφανία Στάγκα "ακυρώνονται οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το πανηγύρι στον Προφήτη Ηλία στη περιοχή της Δ.Ε. Ιαλυσού (Φιλέρημος). Η τέλεση του σημερινού εσπερινού καθώς και η τέλεση της θείας λειτουργίας αύριο το πρωί στον Προφήτη Ηλία θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Εφιστούμε την προσοχή στους προσκυνητές και επισκέπτες να λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα για αποφυγή πρόκλησης πιθανής πυρκαγιάς. Αναμένεται ενημέρωση εκ νέου όσον αφορά το πανηγύρι των προσκόπων."